0 Shares

TPS on yksi Suomen perinteisimmistä ja menestyneimmistä monilajiseuroista. Juuri nyt sen eri lajijaostot eivät voisi mennä pahemmin eri suuntiin, sillä kriisistä toiseen seilaava jääkiekkopuoli voisi ottaa kovasti oppia seuran jalkapallopuolen avoimuudesta ja kannattajien kunnioittamisesta. Kansikuva: tt

Tuskin kukaan osasi odottaa, minkälaisen kohun keskelle TPS:n jääkiekkojoukkue tämän kauden aikana joutuisi. Kaikki alkoi syyskuussa, kun TPS ilmoitti täysin yllättäen twitter-tilillään antaneensa potkut seuran kannattajien jumaloimalle seuralegendalle Jonne Virtaselle. Seura ei suostunut tiedottamaan asiasta enempää, joten villit huhut alkoivat likkua ympäri internetiä ja turun toreja. Vielä tänäkään päivänä kukaan ei tiedä tapauksen yksityiskohtia, mutta voimme olla varmoja siitä, että seura ei asiaa olisi juuri huonommin voinut hoitaa.

Virtasen potkujen jälkeen moni kyseenalaisti seuran päävalmentajaja Kalle Kaskisen aseman. Hyvin heikolla CV:llä TPS:n tasoisen seuran päävalmentajaksi päätynyt Kaskinen ei ole missään vaiheessa saavuttanut TPS:n kannattajien eikä oman joukkueensa pelaajien täyttä luottamusta. Syystä tuntemattomasta TPS:n taustahenkilöstö on kuitenkin asettautunut valmentajaksi tueksi siihen pisteeseen asti, että urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki päätti jättää pestinsä koettuaan oman päätösvaltansa uhatuksi.

Kaiken kohinan keskellä TPS:n kotihalli Gatorade Center on ammottanut tyhjyyttään TPS:n jokaisessa kotiottelussa. Yleisökeskiarvo on saatu näyttämään edes puolittain säädylliseltä rajulla liiottelulla, sillä moni TPS:ää fanittava ei vain yksinkertaisesti viitsi nähdä vaivaa matkatakseen katsomaan täysin vailla sielua pelaavan joukkueen pelaamista. TPS vastasi yleisökatoon kyseenalaistamalla kannattajiensa rakkauden seuraansa kohtaan, mikä oikeutetusti aiheutti uuden twitter-ryöpytyksen ja uuden pr-katastrofin.

Siinä missä TPS:n jääkiekkojaosto näyttäytyy tunkkaisena sisäpiirileikkinä, on TPS:n jalkapallopuoli lähestynyt asiaa täysin eri kantilta. TPS kävi muutama vuosi sitten lähellä konkurssia, mutta jalkapallojaoston hallituksen puheenjohtaja Jouko Peräaho kävi seuran eri medioissa aidosti, avoimesti ja kriittisesti läpi seuran nykytilannetta, menneisyyden virheitä ja tulevaisuuden näkymiä. TPS selvisi, kiitos sen sidosryhmien taloudellisen tuen, ja siitä lähtien jalkapallopuoli on näyttäytynyt ulospäin yhtenä suurena perheenä. TPS:n jalkapallojaosto arvostaa aidosti kannattajiaan ja ja se näkyy seuran viestinnässä.

HC TPS:n kannattajat boikotoivat joukkueensa keskiviikkoista kotiottelua Jukureita vastaan ja julkaisivat sivuillaan tiedotteen, jossa he vaativat kovasanaisesti muutosta seuran toimintaan. Ensimmäinen askel kohti parempaa voisi olla opiksi ottaminen jalkapallopuolen onnistumisista.

Siinä missä TPS-jalkapallon hallitus on aina valmis keskustelemaan seuran asioista halukkaiden kanssa, ei jääkiekkopuolen isot kihot Ilkka Paanasen ja Mikko Kodisojan johdolla ole missään vaiheessa linjanneet, mitä viime vuosien miljoonapanoksilla halutaan saavuttaa. TPS:n jalkapallo nousi vielä huomattavasti suuremmasta suosta muutamassa vuodessa Veikkausliigaseuraksi ja urheilussa moni asia voi tapahtua yllättävän nopeasti. Kurssin muutos vaatii kuitenkin johtajuutta ja kovia päätöksiä, mutta tällä hetkellä edes TPS:n intohimoisimmat kannattajat eivät tunnu tietävän, kuka jääkiekkopuolen laivaa tällä hetkellä ohjaa. Hädän hetkellä vaaditaan johtajuutta, mutta kuka TPS:n jääkiekkopuolelta on valmis kohtaamaan vihaiset sidosryhmäläiset? Juuri nyt se taitaa olla ainoa keino seuran kurssin kääntämiseksi.

0 Shares