7 Shares

Maailman kovimmassa jääkiekkosarjassa NHL:ssä on tahkottu sen 102 vuotiaan historian aikana valtava määrä ikimuistoisia otteluita ja tässä artikkelissa kiinnitämme nyt huomiomme poikkeuksellisen maalirikkaisiin kamppailuihin. Kaikkien aikojen runsasmaalisimpia otteluita voi tarkastella joko yhteismaalimäärän, voittomarginaalin tai jommankumman joukkueen iskemien osumien perusteella. Pelimies.com listasi tarunhohtoisen sarjan viisi maalirikkainta matsia. (Kuva: TT)

Chicago Blackhawks – Edmonton Oilers: 9-12 (11.joulukuuta 1985)

Modernin ajan NHL:n runsasmaalisin ottelu pelattiin Edmonton Oilersin ja Chicago Blackhawksin välillä joulukuussa 1985. 80-luvulla Oilers dominoi koko sarjaa johtotähtenään kaikkien aikojen parhaana pidetty Wayne Gretzky. “The Great One” ei kuitenkaan osunut kertaakaan tässä maali-iloittelussa, mutta saalisti sen sijaan hulppeat seitsemän syöttöpistettä Chicagon illassa. Edelliskautensa mestaruusparaatiin päättänyt Edmonton voitti mestaruuden myös keväällä 1985, kuten myös kahtena sitä seuranneena kautena.

Quebec Bulldogs – Montreal Canadiens: 3-16 (3.maaliskuuta 1920)

Tämä tilasto on jollain tapaa niin kovin amerikkalainen. On nimittäin kuin satukirjasta, että juuri Montreal Canadiens – NHL:n vanhimpana seurana – pitää hallussaan suurinta yhden joukkueen tekemää maalimäärää ottelussa. ”Habs” kukisti Quebec Bulldogsin vierasjäällä hurjin 3-16 luvuin maaliskuussa 1920. Vaikka NHL on sittemmin kokenut perusteellisen muodonmuutoksen, on liki 100 vuotta vanha ennätys yhä rikkomatta, eikä näköpiirissä olevassa lähitulevaisuudessa mikään viittaa siihen, että joku joukkue yltäisi koskaan lähellekään samaan.

Philadelphia Flyers – Winnipeg Jets: 8-9 (27.lokakuuta 2011)

Alkuperäinen Winnipeg Jets muutti Phoenixiin vuonna 1996, koska aavikolle oli saatava uusi NHL-seura vaikka väkisin. Nykyinen Jets puolestaan on entisen Atlanta Trashersin peruja, ja se palasi Kanadaan kaudeksi 2011-2012.

Jetsin toisen tulemisen neitsytkausi sujui hyvin keskinkertaisesti, mutta yksi ikimuistoinen kamppailu tuolloin kuitenkin nähtiin. Jets vieraili Philadelphiassa Flyersin vieraana “veljellisen rakkauden kaupungissa”, jossa joukkueet mättivät maaleja kilpaa. 9-8 numeroihin päättyneessä ottelussa Winnipegin jokaisen maalin teki eri pelaaja.

Detroit Red Wings – New York Rangers: 15-0 (23.tammikuuta 1944)

Detroit Red Wings on yksi NHL:n legendaarisimmista joukkueista, josta tarinoita riittäisi niin paljon kuin vain jaksaa kirjoittaa. Hallitseva mestari Red Wings kohtasi tammikuussa 1944 kotonaan Detroitin Olympia Stadiumilla surkeaa kautta tahkoavan New York Rangersin. Lähtökohdat huomioiden ei ollut suurikaan yllätys, että isännät tarjoilivat newyorkilaisvierailleen todellisen karttukylvyn. Red Wings latoi matsin kolmannessa erässä jopa kahdeksan maalia ja laituri Syd Howe onnistui kolmesti.

Edmonton Oilers – Vancouver Canucks: 13-0 (8.lokakuuta 1985)

Mestaruudesta toiseen huristellut Edmonton Oilers oli hurjassa vireessä kaudella 1984-1985. Se teki oman seuraennätyksensä nuijimalla Vancouver Canucksin marraskuisessa runkosarjaottelussa peräti 13-0 lukemin. Viidestä ylivoimapelistään huolimatta Canucks ei onnistunut rikkomaan kuparista ottelun aikana kertaakaan. Oilersin David Lumley teki hattutempun ja syötti kaksi osumaa. Kaikkien aikojen paras kiekkoilija Wayne Gretzky saalisti jopa neljä syöttöpistettä.

7 Shares