46 Shares

Nykyään Liiga-jäillä Kärpissä viilettävä Jesse Puljujärvi saattaa siirtyä tämän kuukauden aikana takaisin rapakon taakse. (Kuva: TT)

Koska Puljujärvi on rajoitettu vapaa agentti, täytyy hänen tehdä ennen joulukuuta NHL-sopimus, jotta hän saisi pelata taalajäillä vielä tällä kaudella. Sen takia sopimuksen täytyy syntyä marraskuun aikana.

Tällä hetkellä Puljujärven pelaajaoikeudet kuuluvat Edmonton Oilersille, joka on edelleen halukas pitämään suomalaisesta kiinni. Sportsnetin mukaan Oilersin GM Ken Holland on tulossa seuraamaan Puljujärven otteita tässä kuussa pelattavaan Karjala-turnaukseen. Huhujen mukaan myös monet muut NHL-seurat ovat kyselleet hyökkääjän perään.

Puljujärven otteet Liigassa ovat olleet sen verran vakuuttavia, ettei olisi ihme, jos hän tekisi NHL-sopimuksen seuraavien viikkojen aikana. Pelimies listasi neljä NHL-seuraa, jotka ovat Puljujärvelle todennäköisimpiä vaihtoehtoja.

Edmonton Oilers

Oilers haluaa pitää Puljujärven, vaikka hyökkääjä on halunnut siirtyä seurasta pois. Meneillään oleva kausi on kuitenkin voinut kääntää Puljujärven päätä, sillä Oilers on pelannut erinomaisella tasolla. Nyt hän pääsisi joukkueeseen, joka menestyy. Lisäksi Oilersilla on uusi päävalmentaja (Dave Tippett), jonka kanssa Puljujärvellä ei ole historiaa. Hän tuskin olisi palannut enää Oilersiin, jos Ken Hitchcock olisi jatkanut öljymiesten peräsimessä.

Detroit Red Wings

Sportsnet nosti esiin, että Oilers saattaa olla Red Wingsin Andreas Athanasioun perässä, ja jos seurat päätyisivät kauppaan, saattaisi Puljujärven pelaajaoikeudet olla osa diiliä. Red Wings sopisi Puljujärvelle myös siinä mielessä, että seura rakentaa tulevaisuutta, ja se haluaa nuoria lahjakkuuksia riveihinsä. Seuraan juuri hankittu Brendan Perlini on osoitus siitä. Myös Perlini oli huippulupaus, jolla on ollut vaikeuksia murtautua NHL:ään. Puljujärvellä voisi olla saman tien hyvä mahdollisuus taistella isosta roolista Detroitissa.

Ottawa Senators

Senatorsilla on sama tilanne kuin Red Wingsillä: se rakentaa tulevaisuutta, joten nuoret lupaukset kelpaavat. Myös palkkakatossa on mukavasti tilaa. Senatorsin hyökkäyksen kärki on kapea, ja se kaipaisi lisää taitoa joukkueeseensa. Puljujärvi voisi olla vastaus siihen, sillä luvassa saattaisi olla iso rooli, jossa läpimurron tekeminen olisi mahdollista. The Athletic -sivuston mukaan Jean-Gabriel Pageuan nimi kiinnostaa siirtomarkkinoilla, ja hän toisi Oilersiin paljon kaivattua keskikaistan osaamista. Sen takia Puljujärven pelaajaoikeudet saattavat hyvinkin liikkua Ottawan suuntaan.

Winnipeg Jets

Kolme edellä mainittua seuraa lienevät todennäköisimmät vaihtoehdot, mutta lisätään listaan yksi yllätysjoukkue eli Winnipeg Jets. Seurassa ei ole liikaa nuoria hyökkääjälupauksia, ja sen täytyy myös ajatella tulevaisuutta. Lisäksi joukkueen nykyisen hyökkäyksen materiaali ei ole kovin leveä, joten yksi isolla potentiaalilla operoiva laituri kelpaisi hyvin. Hyökkääjätarve kasvoi myös loukkaantumistilanteen takia, sillä seura tiedotti tällä viikolla, että Mark Letestu on pahimmillaan sivussa koko loppukauden. Jetsin pelaajia onkin pyörinyt siirtohuhuissa Mathieu Perreaultista alkaen, joten kaupanteko lienee mahdollista.

46 Shares