24 Shares

Nashville Predatorsin Mikael Granlundilla on ollut tehojen valossa hankala alkukausi NHL:ssä. (Kuva: TT)

Kesken viime kauden Nashvilleen siirtynyt Granlund lähti tähän kauteen isoin odotuksin. Edessä piti olla uran paras kausi.

Ja sitä se voi vielä ollakin, mutta alkumetreillä on nähty, että tekemistä riittää. Granlund on nimittäin tehnyt 13 ottelussa vain tehot 2+2=4, ja hän on pelannut viimeiset kahdeksan ottelua tekemättä pisteen pistettäkään. Se jo pelkästään on iso yllätys, koska A) Granlund pelaa joukkueen ykköskentässä, B) hän saa pelata toistuvasti ylivoimaa ja C) Nashville on yksi sarjan tehokkaimmista joukkueista.

Mistä Granlundin tehottomuus sitten johtuu? Ehkä suurin syy on huono tuuri, kun kiekot eivät ole pomppineet suodullisesti. Se on taas johtanut itseluottamuksen katoamiseen. Fakta on myös se, että Granlund ei ole Nashvillessa samanlainen kapellimestari kuin Minnesotassa, missä hän oli selkeä kiekollinen johtaja. Nashvillen hyökkäyksessä on paljon laatua, ja sen myötä Granlundin kiekollinen vastuu ei ole niin suuri. Samassa kentässä pelaavat Matt Duchene ja Filip Forsberg rakastavat kiekkoa yhtä paljon kuin Granlundikin.

Granlundin kannalta olisi huipputärkeää, että tehoja alkaisi pikkuhiljaa tulla. Muuten kierre kasvaa, ja sen myötä myös vastuu voi tippua. Se ei ainakaan sovi taitavan suomalaisen pirtaan. Heikko kausi olisi myös miehen tulevaisuuden kannalta iso kolaus, sillä hänen sopimuksensa päättyy tähän kauteen.

Granlundin piti pelata tykkikausi ja napata ensi kesänä vapaana agenttina monivuotinen ja kymmenien miljoonien dollarien arvoinen sopimus. On siis helppo todeta, että miehellä on menossa tähänastisen uran tärkein kausi. Nappikauden myötä Granlund saisi todennäköisesti allekirjoittaa noin 30 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen jonkin seuran kanssa, mutta jos tehottomuus vaivaa pitkin kautta, tulee tuleva sopimus olemaan huomattavasti maltillisempi.

Positiivisiakin asioita alkukaudesta löytyy: Granlund on pelannut koko ajan seuran nimellisessä ykköskentässä, jonka ketjukemiat toimivat. Granlund on myös koko ajan pelannut suurella motivaatiolla, ja hän onkin kunnostautunut upeasti puolustuspäässä. Hän luo paikkoja ketjukavereille sekä myös itselleen. Olisi ihme, jos tulosta ei alkaisi syntyä jossain välissä.

Täytyy vain toivoa, että karmea tehoton putki katkeaa seuraavien otteluiden aikana. Muuten kutsu voi käydä alempiin kenttiin. Granlundin ylivoimavastuu on jo pienentynyt kahdessa viime ottelussa. Pahimmillaan roolin pienentyminen johtaa koko kauden kestävään negatiiviseen kierteeseen.

24 Shares