51 Shares

Dallas Stars on löytänyt vahvan vireen NHL:ssä. (Kuva: TT)

Stars lähti tähän kauteen isoin odotuksin, sillä joukkue osoitti viime kaudella, että se on parhaimmillaan sarjan eliittiä. Joukkue vahvistui kesällä entisestään, ja kaikki oli pedattu valmiiksi huippukaudelle.

Kauden alku meni kuitenkin täysin vihkoon. Alkua voisi kutsua jopa farssiksi, sillä Stars hävisi kauden yhdeksästä ensimmäisestä ottelustaan kahdeksan. Stars teki tänä aikana vain 17 maalia ja päästi peräti 30.

Tähtipelaajat nukkuivat koko alkukauden: muun muassa kapteeni Jamie Benn teki mollivoittoisen alkutaipaleen aikana tehot 1+1, Alexander Radulov 1+3, Tyler Seguin 2+2, Joe Pavelski 1+1 ja John Klinberg 1+2. Hyökkäyksen suurimmat tähdet eli Benn, Seguin, Pavelski ja Radulov tekivät ensimmäiseen yhdeksään otteluun yhteensä viisi täysosumaa, kun taas Roope Hintz teki yksinään yhtä monta kihausta saman pätkän aikana. Superstarat eivät ainoastaan pelanneet tehottomasti, vaan he olivat myös huonoja pelillisesti.

Starsin kelkka kuitenkin kääntyi 19. lokakuuta, kun joukkue kaatoi Philadelphia Flyersin 4-1 suomalaisten johdolla. Hintz, Miro Heiskanen ja Esa Lindell tekivät ottelussa maalin mieheen. Tuosta ottelusta alkoi uusi sivu dallasilaisten kaudessa, sillä joukkue on hävinnyt sen jälkeen vain kerran. Stars on nyt voittanut viimeisestä seitsemästä ottelustaan kuusi nousten läntisen konferenssin pudotuspeliviivan tuntumaan. Pelilliset otteet muuttuivat täysin. Joukkue on tehnyt viimeiseen seitsemään otteluun 20 maalia ja päästänyt vain 11.

Tässä suunnanmuutoksessa suurimpia tekijöitä ovat olleet Starsin suomalaiset. He eivät pelkästään aloittaneet voitokasta putkea Flyersia vastaan, vaan he ovat olleet toistuvasti teksasilaisten kantavia voimia.

Etenkin Heiskanen pelaa käsittämättömällä tasolla, ja hänet voidaan jo laskea NHL:n eliittipuolustajien joukkoon. Nuori suomalainen kellottaa toistuvasti noin 25 minuutin jääaikoja ollen joukkueensa paras puolustaja niin omassa päässä kuin hyökkäyspäässäkin. Heiskanen on tehnyt 16 ottelussa jo neljä maalia ja yhdeksän tehopistettä, jolla hän on joukkueensa tehokkain puolustaja. Lisäksi Heiskanen on joukkueensa sisäisen pistepörssin kolmantena vain kahden pisteen päässä kärkinimi Hintzistä.

Siitä päästäänkin Hintziin, joka on ollut korvaamattomassa roolissa. Ensimmäistä täyttä NHL-kauttaan pelaava sentteri on ollut pelistä toiseen joukkueensa parhaimpia pelaajia, ja hän onkin tehnyt 16 ottelussa tehot 9+2=11. Pistepörssin lisäksi mies johtaa joukkueensa maalipörssiä, jossa on toisena Radulov viidellä maalillaan. Suomalainen on tehnyt seitsemän ottelun mittaisen vahvan putken aikana neljä täysosumaa. Hän on ollut tälläkin pätkällä mitattuna joukkueensa paras maalintekijä. Neljään osumaan ovat jakson aikana yltäneet myös Denis Gurjanov ja Radulov.

Viimeisenä esiin nostetaan Lindell, joka on ollut Heiskasen ohella Starsin alakerran tärkeimpiä palasia. Lindell ei ole päässyt mässäilemään tehoilla, mutta hän tekee arvokasta työtä omassa päässä sekä myös pelinavaamisen suhteen. Ei olekaan ihme, että Lindell kellottaa hirmuisia jääaikoja pelistä toiseen. Viime ottelussa peliaika painui yli 30 minuutin, ja sitä edellisessä ottelussa yli 28 minuutin.

Starsin nousun taustalla on myös tähtipelaajien herääminen, mutta Seguin ja kumppanit eivät ole vieläkään parhaassa lennossaan. Jos ja kun tähtiosasto löytää tutun tasonsa, tulee Stars olemaan todella kova joukkue, joka pystyy realistisesti taistelemaan mestaruudesta. Sitä odotellessa dallasilaisia vie eteenpäin suomalainen tähtitrio.

51 Shares