0 Shares

Golden State Warriors on juhlinut kolmea NBA-mestaruutta viimeisen viiden vuoden aikana. GSW on ollut supertähtiensä johdolla tuttu näky pudotuspeleissä, mutta juuri nyt seura on tiukan valinnan edessä. Klay Thompsonin ja Stephen Curryn loukkaantumisten myötä tämän kauden menestyssaumat ovat kuolleet, joten olisiko aika kääntää suosiolla katseet kohti ensi kesän varaustilaisuutta? (kansikuva: tt)

Golden State Warriors murskasi muutaman edelliskauden aikana käytännössä kaikki mahdolliset ennätykset uusiksi. Steve Kerrin valmentama ja Stephen Curryn, Klay Thompsonin, Draymond Greenin ja Kevin Durantin tähdittämä joukkue marssi voitosta voittoon ja moni pitää Warriorsin dynastiaa ehkä jopa NBA:n kaikkien aikojen parhaana joukkueena.

Kaikki hyvä kuitenkin loppuu aikanaan. Warriors eteni vielä viime kaudella siipirikkoisena NBA:n finaaleihin, joissa kaikki mahdollinen kuitenkin meni pieleen. Robottimaisen Kawhi Leonardin tähdittämä Toronto Raptors marssi seurahistoriansa ensimmäiseen mestaruuteen ja Warriorsin dynastia hajosi lopullisesti kesällä, kun Kevin Durant ilmoitti tehneensä neljän vuoden sopimuksen Brooklyn Netsin kanssa.

NBA:ssa yhden pelaajan merkitys on valtava ja Kevin Durantin tasoista supertähteä on käytännössä täysin mahdoton korvata yksi yhteen. Warriors olisi pudotuspelijoukkue kaikkien pelaajien ollessa kunnossa, mutta seuran kakkostähti Klay Thompson on todennäköisesti koko kauden sivussa polvivamman vuoksi. Kesällä Brooklynista hankittu takamies D´Angelo Russell on kelpo pelimies, mutta hänen ja Curryn muodostama takakenttä on puolustussuuntaan auttamatta liian heikko ja alkukaudella GSW ei pystynyt pysäyttämään edes liigan heikoimpia hyökkäyksiä.

Warriors ilmoitti taistelevansa tällä kaudella pudotuspelipaiksta, mutta seuran suunnitelmat saattoivat mennä uuteen uskoon, kun NBA-historian paras heittäjä Stephen Curry mursi epäonnisesti kätensä kaksinkamppailutilanteessa ottelussa Phoenix Sunsia vastaan. Curry on tuoreimpien arvioiden mukaan sivussa vähintään kaksi kuukautta ja huonosti kautensa aloittanut joukkue on entistä huonommassa jamassa. Russell ja Draymond Green ovat eliittitason NBA-pelaajia, mutta muuten Warriorsin tulevien viikkojen joukkue koostuu lähinnä NBA:n farmisarjassa pelanneista pelaajista.

NBA:ssa on tiukka palkkakatto, minkä myötä usean supertähden ympärille koottu joukkue on auttamatta hyvin kapea. Warriors on antanut isot sopimukset neljälle tärkeälle pelaajalleen, joten käytönnössä koko muu joukkue pelaa muutaman miljoonan euron arvoisilla sopimuksilla. Halvalla voi toki löytää laatua, mutta GSW:ssä runkopelaajat eivät tällä hetkellä ole riittävän laadukkaita mestaruudesta kamppailevalle joukkueelle.

Nyky-NBA:ssa paras tapa laadukkaan ja halvan pelaajan hankkimiseksi on varaustilaisuus, sillä tulokkaiden ensimmäiset sopimukset ovat pelaajien tasoon nähden halpoja. Jos Warriors ei hätäile Curryn paluun kanssa, voi seura päästä varaamaan ensi kesän varaustilaisuudessa hyvinkin korkealla. Nyky-Warriorsin tilanne muistuttaakin vahvasti vuoden 1997 San Antonio Spursia, joka menetti kesken kauden supertähtensä David Robinsonin loukkaantumisen vuoksi. Robinson oli sivussa käytännössä koko kauden ja Spursin ainoa tavoite oli olla mahdollisimman huono. Suunnitelma onnistui, sillä joukkue pääsi varaamaan tulevana kesänä ensimmäisellä varausvuorolla muuan Tim Duncanin, jonka johdolla Spurs juhli viittä NBA:n mestaruutta.

Nyt Warriorsilla olisi elämänsä sauma vastaavan tempun tekemiseen. Huippukuntoiset Curry, Thompson ja Green ovat edelleen pelipaikkojensa parhaita pelaajia ja yhden nuoren huippupelaajan lisäämällä kasassa olisi todella mielenkiintoinen runko, varsinkin jos joku joukkue olisi valmis maksamaan D´Angelo Russellista laadukasta laituria. GSW:n seurajohto ehti jo ilmoittaa tahallaan häviämisen olevan pois laskuista, mutta osaavat ammattilaiset tajuavat varmasti, mitä mahdollisuuksia nykytilanne tulevaisuudelle tarjoaa. Nykyinen superkolmikko alkaa jo lähestyä uransa ehtoopuolta ja paras tapa joukkueen vahvistamiselle on ensi kesän varaustilaisuudessa.

0 Shares