8 Shares

Pelinrakentajat nousevat tavallisesti suurimpaan valokeilaan, kun puhutaan NFL-joukkueista. Tämä osittain syystäkin, koska kyseessä on kentän näkyvin ja samalla vaativin pelipaikka. Monesti ennakkokaavailuissa lajin seuraajat arvottavat joukkueen menestyshaaveet juurikin pelinrakentajan perusteella, vaikka toki menestyvä joukkue tarvitsee paljon muutakin. Lisäksi joka sunnuntai moni ottelu kulminoituu pelinrakentajien viime peliminuuttien onnistuneisiin tai epäonnistuneisiin heittoyrityksiin, jotka jäävät katsojien mieleen. (Kuva: TT)

Tällä kaudella moni NFL-seuraaja on saanut hieraista silmiään useampaankin otteeseen selatessaan joukkueiden avauskokoonpanoja. Monen joukkueen kohdalla ykköspelinrakentajan nimi on loistanut poissaolollaan ja kentän ovat ottaneet haltuun penkkimiehiksi kaavaillut kakkos-QB:t.

Steelers on taistellut itsensä kiinni pudotuspelipaikkaan varamiesten johdolla Ben Roethlisbergerin kauden päätyttyä viikolla 2 kyynärpäävammaan. (TT)

Luke Falk, Mason Rudolph, Devlin Hodges, Ryan Finley, Brandon Allen ja Gardner Minshew olivat kauden alla lähes tuntemattomia NFL-faneille. Edes lajia tiivisti seuraavatkaan eivät näihin pelaajiin kiinnittäneet juurikaan huomiota. Siitäkin huolimatta miehillä on takana yhteensä jo 19 avauskokoonpanon paikkaa. Sen sijaan tutummat nimet, kuten Ben Roethlisberger, Andrew Luck, Nick Foles, Eli Manning, Drew Brees ja Cam Newton, jotka kauden alla olivat joukkueidensa selkeitä aloittavia pelinrakentajia, ovat eri syistä pysyneet poissa kentältä. Ei siis ihme, että useammassa ottelussa pelinrakentajan nimeä on pitänyt ensimmäinen neljännes tavata pelaajan selästä ja koittaa selvittää, mikä mies on kyseessä.

Tulokset puhukoon puolestaan

Vaikka moni joukkue on antanut tai joutunut antamaan peliaikaa kauden edetessä kakkos- tai kolmosmiehilleen, ei se tilastojen valossa ole ollut kovinkaan tuloksellista. Jos unohdetaan Coltsin Jacoby Brissett, joka korvasi kauden alla tossut naulaan laittaneen Luckin, vain harva tuuraajaan tukeutunut joukkue on tällä hetkellä voittanut otteluita enemmän kuin hävinnyt. Toisaalta pudotuspelipaikoissa vahvimmin kiinni olevat Patriots, Ravens, Texans, 49ers, Packers ja Seahawks ovat saaneet pelata koko kauden tähtipelinrakentajansa johdolla ja tuloksen voi lukea sarjataulukosta.

Nick Folesin (Jaguars) olkapäävamma on pitänyt miehen sivussa samalla, kun Gardner Minshew on esitellyt osaamistaan. Tulevana viikonloppuna Foles on taas pelikunnossa. (TT)

Viimeiset kuusi kierrosta tuovat tullessaan varmasti loukkaantumisia, mutta osa alkukaudella sivussa olleista pelinrakentajista on jo saatu parsittua kuntoon ja osa on parhaillaan kuntoutumassa. Pakka ehtii mennä vielä useaan otteeseen sekaisin, kuten viime viikonloppu osoitti Patriotsin ja 49ersin kärsiessä kauden ensimmäiset tappionsa.

8 Shares