4 Shares

Dortmundin englantilaistähti Jadon Sancho voitti viime kaudella Bundesliigan syöttötilaston alustamalla yhteensä 14 maalia kaudella 2018-2019. Bayern Münchenin Joshua Kimmich ei jäänyt paljoa pekkaa pahemmaksi, sillä nuori saksalaiskameleontti syötti 13 kaappia. Mutta kuka onkaan ollut sarjan kovin tarjoilija tähän mennessä tämän kauden osalta? (Kuva: TT)

5. Marcus Thuram, Borussia Mönchengladbach:

12 peliä, joista 11 avauskokoonpanossa (892 peliminuuttia)

5 syöttöä, keskimäärin 0,42 / peli

Entisen huippupuolustaja Lilian Thuramin poika Marcus Thuram on osoittautunut nappihankinnaksi ”Varsoille” tällä kaudella. Ligue 1:n Guingampista saapunut Thuram on tarjoillut tämän kauden otteluissa nyt viisi maalia, eikä mikään viittaa siihen, että tahti olisi hiipumassa. Hän on myös iskenyt viisi maalia – vaikka sitä ei tosin nyt kysytty.

4. Christopher Nkunku, Rasenballsport Leipzig:

11 peliä, joista viisi avauskokoonpanossa (515 peliminuuttia)

5 syöttöä, keskimäärin 0,45 / peli

Christopher Nkunku ei ole kuulunut härkälauman vakituiseen avauskokoonpanoon koko syksyn aikana. PSG:stä kesällä saapuneella ranskalaisella on ollut täysi työnsarka vakiinnuttaa paikkansa, mutta vähäisestä peliajastaan huolimatta hän on merkkauttanut jo viisi syöttöä pelaamissaan otteluissa. Viimeisin taidonnäyte nähtiin viime viikonloppuna Kölniä vastaan, jossa Nkunku alusti Timo Wernerin maalin ja hankki joukkueelleen vielä arvokkaan rangaistuspotkun.

3. Thorgan Hazard, Borussia Dortmund:

11 peliä, joista kahdeksan avauskokoonpanossa (772 peliminuuttia)

6 syöttöä, keskimäärin 0,55 / peli

Belgialainen Thorgan Hazard oli viime kaudella Borussia Mönchengladbachin kärkinimi mitä tulee maalisyöttöihin. ”Edenin veli” alusti ’Gladbachissa 2018-2019 kymmenen maalia, eikä tahti näytä hiipumisen merkkejä tälläkään kaudella. Hazard on syöttänyt 11 matsissa jo kuusi maalia. On helppo kuvitella pelaajan parantavan viime kauden tilastoaan tällä kaudella.

2. Jadon Sancho, Borussia Dortmund:

10 peliä, joista yhdeksän avauskokoonpanossa (756 peliminuuttia)

6 syöttöä, keskimäärin 0,6 / peli

Viime kauden kovin syöttökone on ollut tikissä myös kuluvalla kaudella. Englannin maajoukkuepelaaja on tarjoillut tähän mennessä kuusi Bundesliiga-maalia, joista viimeisin nähtiin viime perjantaina, jolloin Marco Reus iski lisäajalle tärkeän tasoitusmaalin SC Paderbornin verkkoon Sanchon esityöstä.

1. Thomas Müller, FC Bayern München:

12 peliä, joista seitsemän avauskokoonpanossa (631 peliminuuttia)

8 syöttöä, keskimäärin 0,67 /peli

Bayern Münchenin oma poika, kannattajien ikisuosikki Thomas ”Ramdeuter” Müller on ollut joukkueensa paras maalien alustaja kaudella 2019-2020. Tämä siitäkin huolimatta, etttä Müller on joutunut tyytymään aiempaa vähäisempään peliaikaan ja tullen useassa pelissä kentälle vasta otteluiden loppupuoliskoilla. Viime viikonloppuna moniulotteinen hyökkäyspään pelaaja tarjoili kaksi osumaa Bayernin 0-4 vierasvoitossa Fortuna Düsseldorfia vastaan.

Lähde: WhoScored.com

4 Shares