0 Shares

Viime sunnuntaina varmistui, että Oulun Kärppien Jesse Puljujärvi pelaa koko kauden Suomessa. (Kuva: TT)

Puljujärven olisi pitänyt tehdä NHL-sopimus ennen sunnuntain ja maanantain välistä yötä, mikäli hän olisi halunnut palata rapakon taakse vielä tällä kaudella. Koska hän on rajoitettu vapaa agentti, olisi sopimuksen pitänyt syntyä ennen joulukuun 2. päivää. Määräaika on sementoitu NHL:n työehtosopimukseen.

Puljujärven tie ei käynyt takaisin ison veden taakse, koska Edmonton Oilers ei kaupannut miehen pelaajaoikeuksia eteenpäin. Puljujärvi ei halunnut enää palata Edmontoniin.

Suomeen jääminen oli kuitenkin paras vaihtoehto, kun asiaa tutkaillaan pitkällä tähtäimellä. Kesken kauden NHL:ään hyppääminen olisi ollut vaikea steppi, joten on huomattavasti parempi vaihtoehto, että Puljujärvi palaa NHL:ään vasta ensi syksynä osallistuen joukkueensa toimintaan ensimmäisestä päivästä lähtien.

Syksyn otteet Liigassa osoittavat myös sen, että Puljujärvellä on vielä tekemistä pelaajana. Sen takia onnistuminen NHL:ssä tällä kaudella olisi voinut olla kiven takana.

Puljujärvi on ollut Liigassa parhaimpia hyökkääjiä, mutta kokonaisuus ei meinaa vielä riittää tulosyksikössä pelaamiseen NHL-jäillä. Isoin tehtävä on pelaajana kasvaminen. Se tarkoittaa etenkin pelitilanteiden parempaa tunnistamista ja oikeiden pienien ratkaisujen tekemistä kiekon kanssa. Nämä ovat asioita, jotka paranevat iän ja kokemuksen myötä. Täytyy muistaa, että nyt puhutaan kuitenkin vasta 21-vuotiaasta pelaajasta.

Kokemuksen myötä pelaaminen muuttuu kypsemmäksi, ja silloin pelaajasta on yhä enemmän hyötyä kiekottomassa pelissä ja kahden suunnan pelissä. Se tuo myös malttia ja viisautta omaan kiekolliseen peliin.

Ja nämä asiat kehittyvät vain pelaamalla, ja sitä Puljujärvi saa nyt tehdä Oulussa. Hän pelaa illasta toiseen kärkiminuutteja, tekee tehopisteitä, kasvattaa itseluottamustaan ja kehittyy pelaajana. Suomessa pelaaminen mahdollistaa myös aiempaa laadukkaan harjoittelun, sillä Pohjois-Amerikassa keskitytään isojen pelimäärien takia enemmän palauttavaan kuin kehittävään harjoitteluun. On selvää, että Puljujärven pitää mennä rajusti eteenpäin myös fysiikkansa kanssa, joten kärppäpesti vaikuttaa juuri tällä hetkellä ainoalta oikealta vaihtoehdolta.

Tämän kauden loputtua Puljujärvi on varmasti parempi pelaaja kuin koskaan aiemmin. Silloin kysymys kuuluu, onko jokin NHL-seura valmis lyömään Oilersille tarpeeksi ison vastineen saadakseen Puljujärven pelaajaoikeudet itselleen? Jos on, tulee Puljujärvi palaamaan vauhdilla Pohjois-Amerikkaan, ja silloin entiseltä teinitähdeltä voidaan odottaa realistisesti läpimurtoa taalajäillä.

0 Shares