4 Shares

Seuraavat viisi ottelua voivat olla Evertonin manageri Marco Silvan viimeinen oljenkorsi. (Kuva: TT)

Monta kokkia saman kattilan äärellä

Evertonin toimintaa on leimannut viime vuosina sekä korkeat tavoitteet, niitä tukemaan asetetut pelaajahankinnat että totaalinen sekasotku koko joukkueen ympärillä.

Sitten Jürgen Kloppin nimittämisen paikallisvastustaja Liverpoolin manageriksi, Evertonilla on ollut jo neljä manageria ja pitkän linjan Toffee David Unsworth on paikannut managereiden nimitysten välillä väliaikaisena käskijänä.

Sekavuus näkyy myös mm. hankinnoissa. Richarlison on Silvan hankinta. Pääomistaja Farhad Moshiri halusi toppari Yerry Minan. Nykyinen director of football Marcel Brands hommasi Moise Keanin. Big Sam Allardycen käsialaa olivat Theo Walcott sekä Cenk Tosun, kun taas Ronald Koemanin kautta seuraan tulivat Maarten Stekelenburg, Davy Klaassen sekä Gylfi Sigurdsson. Lista jatkuu, mutta pointti on selvä: laatupelaajia, joiden hankinnasta puuttuu yhtenäinen linja.

Kloppin nimittämisen jälkeen Everton on itse asiassa käyttänyt paikallisvastustajaansa enemmän rahaa hankintoihin, yhteensä 450 miljoonaa puntaa. Liverpoolin sinisen puolen ongelmana on ollut myös se, ettei se ole päässyt eroon pelaajistaan.


Raakoja tappioita, raaka ohjelma

Marco Silvan aikana on ollut ajoittain nähtävissä, millaista jalkapalloa portugalilainen haluaa joukkueellaan pelata, mutta loukkaantumiset ovat tehneet tilanteesta entistäkin epäselvemmän. Everton on hävinnyt tällä kaudella jo jokaiselle nousijajoukkueelle lukemin 2-0 ja majailee ennen keskiviikon derbyä sijalla 17, juuri karsintaviivan yläpuolella.

Stanley Parkin vastakkaisilla reunoilla pelaavat joukkueet arvottiin vastakkain myös FA Cupin kolmannella kierroksella, mutta Evertonin otteluohjelmaa katsoessa tulee väistämättä olo, että paljon täytyy muuttua mikäli Silva on enää tuossa ottelussa Evertonin luotsina.

Viisi seuraavaa ottelua kertovat paljon. Ensin edessä on vierailu stadionille, jossa Everton ei ole voittanut sitten vuoden 1999 eli Liverpoolin kotiluolaan Anfieldille. Tämän jälkeen edessä ovat Chelsea kotona ja Manchester United vieraissa Valioliigassa, Leicester kotona Carabao Cupissa sekä Arsenal kotona Valioliigassa. Kaikki mahdollisuudet pisteiden raapimiseen noista otteluista ovat olemassa, mutta se on myös pakollista jos Silva haluaa luotsata ryhmänsä vielä vuoden 2020 puolelle.

4 Shares