10 Shares

Mylläkkä nuoren ja lupaavan Jadon Sanchon ympärillä on pyörinyt tauotta läpi koko syksyn Dortmundissa. Viimeistään viime kausi oli englantilaisen läpimurtokausi Bundesliigassa ja nyt 19-vuotiasta ollaan repimässä kovaa vauhtia takaisin Englantiin ja Valioliigaan. (Kuva: TT)

Kuluva 2019-2020 sesonki on ollut nuorelle ihmepojalle hänen tähänastisen uransa haasteellisin. Viime kaudella 12 Bundesliiga-maalia ja hulppeat 14 maalisyöttöä rohmunnut Sancho ei ole äitynyt samanlaisiin mainetekoihin vielä tämän syksyn aikana, vaikka osumia Saksan pääsarjassa onkin syntynyt mukavat viisi kappaletta. Fokus on kuitenkin tuntunut karkailevan turhan usein muualle.

Sancho on joutunut seurajoukkueensa toimesta tällä kaudella useamman kerran kurinpidollisten ratkaisujen kohteeksi. Lokakuussa Dortmund räpsäytti hänelle muhkean 100 000 euron sakot, britin palattua maajoukkuetauolta myöhässä takaisin muonavahvuuteen. Sen myötä vikkelä laitahyökkääjä syrjäytettiin myös seuranneesta kärkiottelusta Mönchengladbachia vastaan, mikä nostatti laineita Ruhrin alueella.

Viime viikolla valmentaja Lucien Favre pudotti Sanchon avauskokoonpanosta vaihtopenkin puolelle elintärkeässä Mestarien liigan vierasottelussa Barcelonaa vastaan. Syyksi kerrottiin englantilaispelaajan myöhästyminen joukkueen palaverista. 

– Me tarvitsemme pelaajia, jotka ovat sitoutuneita ja valmiita pelaamaan, oli Favre perustellut ratkaisuaan saksalaisen Bild-lehden mukaan.

Sancho teki kuitenkin vaikutuksen päästyään kentälle toisella jaksolla Camp Noulla, iskien Dortmundin ainoan maalin 3-1 tappioon päättyneessä ottelussa.

Kurinpalautusten ja penkitysten seurauksena huhut mahdollisesta siirrosta Valioliigaan jo tammikuun siirtoikkunassa ovat nostaneet päätään toden teolla. Pelaajan on kerrottu haluavan vaihtaa maisemaa pikimmiten ja yhtenä potentiaalisimmista vaihtoehdoista on pidetty Valioliigan kärkiseura Liverpoolia, jossa entinen Dortmund-luotsi Jürgen Klopp on tehnyt fantastista jälkeä jo usean vuoden ajan. 

Sanchon markkina-arvo huitelee tällä hetkellä jopa 100 miljoonan euron tietämillä ja hänen sopimuksensa yltää kevääseen 2022 saakka, joten valta on teoriassa saksalaisseuran omissa käsissä. Tästä saattaa kuitenkin koitua vielä ongelmia Dortmundille. Lahjakkaan Sanchon pitäminen vasten tahtoaan Saksassa voi aiheuttaa harmia seuralle niin kentällä kuin pukuhuoneessakin, ja se olisi omiaan laskemaan myös pelaajan markkina-arvoa merkittävästi.

Entinen Pool-tähti Dietmar Hamann usuttikin Dortmundia myymään tähtipelaajansa heti ensimmäisen tilaisuuden tullen:

– Sancho on näyttänyt kunnioituksen puutetta joukkuekavereilleen ja seuralle. Jos joku olisi valmis maksamaan hänestä isosti tammikuussa, Dortmund voisi myydä Sanchon ja saada ympärilleen rauhan. Jos se olisi minusta kiinni, myisin Sanchon ensitilassa, Hamann paalutti Sky Sportsin kolumnissaan.

Tämän tiedostavat Liverpoolin lisäksi myös muut Valioliigan ison profiilin seurat, jotka kamppailevat maajoukkueeseen nousseen pelaajan allekirjoituksesta. Viimeisimmissä huhuissa on väläytelty Poolin lisäksi Chelseaa ja Manchester Unitedia. Sanchon tiedetään olevan läheinen useiden Chelsea-pelaajien, kuten Tammy Abrahamin ja Callum Hudson-Odoin kanssa.

Dortmundin urheilujohtaja Michael Zorc on ehtinyt jo torppaamaan huhut maisemanvaihdosta ja kehui Sanchon esitystä niin Barcelonaa kuin viime viikonloppuna myös Hertha Berliniiä vastaan. Dortmund-pomon mukaan Sancho ei olisi edes halukas lähtemään vuodenvaihteessa mihinkään.

Kiistaton fakta kuitenkin on, että pelaajan ja seuran välillä on melkoisesti värinää. Se saattaa hyvinkin konkretisoitua muutaman viikon päästä, uudelle vuosikymmenelle siirryttäessä ja siirtoikkunan auetessa.

10 Shares