8 Shares

NBA:n vuosittainen tähdistöottelu pelataan tänä vuonna helmikuun 16.päivänä Lauri Markkasen kotihallissa Chicagossa. NBA on uudistaa jatkuvasti tähdistöotteluvalintojaan ja tänä vuonna faneilla on viime vuosia enemmän merkitystä valintojen suhteen. Kansikuva: tt

NBA:n tähdistöottelussa idän ja lännen konfrensseista kootut 12 pelaajan joukkueet mittelevät paremmuudestaan. Otteluun osallistuvat pelaajat valitaan äänestämällä ja fanien äänien painoarvo on tänä vuonna 50%. Myös pelaajat ja toimittajat äänestävät omasta mielestään parhaat valinnat helmikuiseen otteluun, mutta heidän äänien merkitys on faneja pienempi.

Miten NBA:n tähdistöotteluun voi äänestää pelaajia? Yksinkertaisin tapa on mennä NBA:n nettisivuille osoitteeseen https://vote.nba.com/en ja koota kummastakin konfrenssista pelipaikkakohtaisesti viiden miehen joukkue. Aikaa äänestää on vielä pari viikkoa, sillä äänestys sulkeutuu tammikuun Martin Luther Kingin mukaan nimettynä tammikuun 20. päivänä.

Fanien painoarvon lisäämistä on kritisoitu NBA-piireissä, koska se mahdollistaa täydellisten huumorivalintojen valinnan jossain määrin merkittävään tapahtumaan. NBA julkaisi muutama päivä sitten tämän hetken äänestystilanteen ja idän konfrenssissa tähdistöottelupaikasta kamppailee mm. 226-senttiä pitkä, yhteensä 11 minuuttia NBA:ssa tällä kaudella pelannut kulttipelaaja Tacko Fall ja Lakers-fanien suursuosikki Alec Caruso.

Eniten ääniä on toistaiseksi saanut NBA:n hallitseva MVP Giannis Antetokounmpo ja toista sijaa pitää itsellään jälleen huippukautta pelaava Lebron James. Tähdistöottelussa nähtäneen Antetokounmpon lisäksi muitakin eurooppalaisia korisvirtuooseja, sillä Luka Doncic, Kristaps Porzingis ja Nikola Jokic näyttävät matkaavan helmikuun odotettuun otteluun.

8 Shares