13 Shares

Viime lauantaina Calgary Flamesin ja Edmonton Oilersin välisessä kohtaamisessa kuohahti pahanpäiväisesti. Flamesin ja koko NHL:n tunntetuimpiin ärsyttäjiin kuuluva Matthew Tkachuk taklasi kahteen otteeseen erittäin kyseenalaisesti Oilers-hyökkääjä Zack Kassiania. (Kuva: TT)

Ensimmäisen tiltin jälkeen kovaotteinen Kassian vielä malttoi mielensä, mutta toinen oli jo liikaa. Kassian tiputti kintaansa ja haastoi agitaattorin kaksintaisteluun. Tkachuk yritti kuitenkin paeta tilanteesta, jonka seurauksena jäällä nähtiin yksipuolinen kurinpalautus, kun Flames-pelaajaa retuutettiin jäällä kuin räsynukkea. Kirsikkana kakun päällä oli se, että Flames iski ottelun voittomaalin, Kassianin istuessa jäähyllä.

Nyt liiga langetti Kassianille väkivaltaisuudesta kahden ottelun pelikiellon, mutta jätti tyystin rankaisematta kyseenalaisia taklauksia viljelleen Tkachukin. Tämä onkin saanut monet entiset NHL-pelaajat ja kiekkotoimijat puolustamaan oikeuden omiin käsiinsä ottanutta Kassiania.

Entinen NHL-hyökkääjä Ray Ferraro ei hyväksynyt taklauksia. Hän vertasi Tkachukia ex-pelaaja Raffi Torresiin, joka istui uransa aikana useita massiivisia pelikieltoja törkytaklausten johdosta:

– Oikeasti, olen vakavissani. Eikö nämä ole juuri samanlaisia pommeja, joita Torres aikoinaan viljeli ja joista liiga sanktioi isosti?

Suomen kaikkien aikojen jääkiekkoilija Teemu Selänne tviittasi myös oman näkemyksensä kurinpidosta vastaavalle George Parrosille. Goonina tutuksi tullut Parros tiedetään myös Selänteen hyväksi ystäväksi:

– Kassianin toimet jatkokäsittelyyn, hänen puolustettuaan itseään kahdelta vaaralliselta taklaukselta. George Parros, ei oikein..

TSN-kommentaattori, kovaotteisena puolustajana mittava uran luonut Jason Strudwick puhui suunsa puhtaaksi:

– Kassianin ei varmastikaan tarvitse maksella enää omia lounaitaan kurinpalautuksensa jälkeen, sillä kanssapelaajat arvostavat hänen reaktiotaan. Mutta Tkachukia vastaan pitäisi jatkossa pelata eri tavalla. Häneen ei kostotoimet tunnu vaikuttavan. Siksipä Tkachuk pitäisikin jättää täysin huomioimatta ja ottaa kohteeksi maalintekoon kykenevät, taitavat Flames-pelimiehet ja tehdä heidän elämänsä jäällä mahdollisimman ikäväksi. Mutta totuuden nimessä, jos Tkachuk olisi kolannut minut, olisin toiminut täysin samalla tavalla kuin Kassian. 

Boston Bruinsissa mainetta 2000-luvun alussa niittänyt rakastettu gooni PJ Stock tunki myös oman lusikkansa soppaan:

– Tässä kohdassa peli luisuu väärille urille. Meillä on monta aivotärähdyksen saanutta pelaajaa, jotka ovat sivussa juurikin tuonkaltaisten, rankaisematta jääneiden, taklausten seurauksena. Mitä jos Tkachuk olisikin jyrännyt Connor McDavidin ja tämä olisi loukkaantunut? Olisiko Kassian silti joutunut kurinpitokäsittelyyn vai hurraisimmeko hänelle sen sijaan?

NBC:n toimittaja Joe Haggerty puolestaan jatkoi samoilla linjoilla omassa kolumnissaan:

– NHL tekee väärin rankaistessaan Zack Kassiania, joka hoiti asiat Tkachukin suhteen jäällä niinkuin ne pitää hoitaa. Kassianin tapa oli julma, mutta täysin oikea. Taas kerran liiga suojelee holtitonta ja likaista pelaaja eikä niitä, jotka pyrkivät estämään niitä. Tässäkin tapauksessa Tkachuk aivan selvästi yrittää suurinpiirtein irroittaa vastustajalta pään rumalla taklauksellaan, joka ei edes osaa varautua moiseen. Ja nyt rankaistaan joka puolusti itseään tällaiselta julmuudelta.

Pelaajatarkkailija Mark Seidel puki tapahtuneen hienosti sanoiksi:

– Matt Tkachuk on hyvä ja tärkeä pelaaja, mutta et voi pelata kahta peliä samaan aikaan. Jos hän haluaa jakaa tuollaisia pommeja pelistä toiseen, hänen täytyy kantamaan itse seuraukset joista niistä koituu. Nytkin hän selvästi maalitti Kassiania, mutta luikki karkuun kun piti vastata puhelimeen. Ehkä hän oppii vielä.

Flames ja Oilers kohtaavat jo parin viikon päästä, tammikuun 29.päivä uudelleen, ja tällä kertaa Edmontonissa. Ottelusta on luvassa erittäin kuuma ja ennusmerkit povaavat toista näytöstä kaksikon välillä. 

Jäämme odottamaan.

13 Shares