17 Shares

Viimeiset seitsemän päivää ovat olleet jalkapallojuhlaa kaljulle päällemme. Erikoisimmat sattumukset osuivat kuitenkin Liverpoolin vierailuun Madridissa. (Kuva: TT)

Santiago Bernabeu

Jylhä. Se oli ensimmäinen tuntuma, kun etenin tuon legendaarisen jalkapallopyhätön välittömään läheisyyteen ja sen sisälle. Tunnelmasta aisti, että nuo katsomot ja seinät ovat nähneet satoja, elleivät tuhansia legendaarisia kamppailuja.

Itse ottelussa Celtaa vastaan silmiin pisti kuitenkin Realin puolustuslinjan viime aikoina esiin tullut haavoittuvuus. Ensin Iago Aspas avasi Los Blancosin puolustuslinjan aivan liian helposti ja Celta Vigo siirtyi johtoon.

Realin vastaus takaa-ajoasemaan oli jossain määrin yllättävä. Avauksessa ollut Eden Hazard sai palloa todella paljon ja pelasi Marcelon kanssa näyttäviä kuvioita vasemmalla laidalla, mutta Celta oli nähnyt sen minkä koko jalkapallomaailma tietää: Hazard tuplattiin heti kun mies yritti leikata keskustaan.

Toisella laidalla Gareth Bale teki ajoittain hyviä juoksuja selustaan, mutta kenellekään ei tuntunut olevan edes aikomuksena laittaa palloa walesilaisen jalkaan. Sen sijaan eräs asia tuli hyvinkin selväksi: 21-vuotias Federico Valverde on nousemassa Bernabeun lemmikiksi eikä suotta, niin fiksu ja monipuolinen pelaaja uruguaylainen on. Uruguayn maajoukkueen keskikenttä on koko lailla turvattu vuosiksi eteenpäin, sikäli vahvoja tulokkaita sinne on tarjolla.

Ottelun loppuhetkillä tullut Celtan tasoitus kieli siitä, että Realin puolustus vain ole balanssissa. Linjan puhkonut syöttö oli nerokas, mutta johtoasemassa, kuusi miestä pallon alla eikä kukaan ollut lähelläkään katkoa…mieleen juolahti sama kuin Copa del Rey -pelissä Real Sociedadia vastaan: mikäli Zidanen joukkio puolustaa samalla tavalla myös Manchester Cityä vastaan, noutaja saapuu.


Plaza Mayor

Maanantaina vuorossa oli kaupungin yleinen tutkiminen, johon sisältyi myös siirtymä Plaza Mayorille, jonne Liverpoolin fanit kerääntyivät. Mikäli asia ei ole tullut vielä selväksi, olen kannattanut kyseistä seuraa 7-vuotiaasta saakka, kun näin John Barnesin ja kumppaneiden tekevän taikojaan TV2:n lauantai-iltapäivissä.

Paikalliset tiesivät kyllä, miten raha otetaan pois briteiltä. Menin sisään kahvilaan ostamaan oman kahvini, kun tarjoilija tuli sanomaan että brittilauma haluaa kannullisen sangriaa. Kyyppari kaivoi tiskin alta 1,5 litran muovilekan Don Simon -sangriaa, markettihinta alle 2 euroa, kaatoi sen lasikannuun ja löi muutaman sitruunasiivun sekä jäitä päälle. Kaupaksi meni hintaan 40 euroa. Siitä katetta kaikille ravintolayrittäjille.

Tiistai eli varsinainen pelipäivä olikin sitten jo enemmän hulinaa myös Plaza Mayorilla. Parvekkeet ja patsasta ympäröivät aidat oli päällystetty Liverpoolin lipuilla ja porukka joi olutta ympäri aukiota. Aukiolla kiersivät myös kylmien oluttölkkien myyjät, eikä niistäkään tölkeistä moni jäänyt myymättä.

Jossain kohtaa iltapäivää kohtasin joukon noin viisikymppisiä brittimiehiä, joista yksi oli nauttinut jo reiluhkon määrän muutakin kuin kansallisluottamusta. Hän tutkaili Jürgen Klopp -paitaani, totesi skarpaten “Hell of a shirt there, lad”, kaivoi muovikassistaan kylmän sixpackin olutta ja viskasi sen syliin tarkkuudella josta Patrick Mahomes olisi ollut ylpeä. Siihen loppui se kahvin litkiminen.

Itse ottelu oli Diego Simeonen ja Mono Burgosin mestariteos. Liverpoolin jäädyttäminen noin totaalisesti on upea suoritus ja vaikka moni on kuitannut tapahtuman vain kysymällä, että mitä erikoista siinä nyt oli että laittaa bussin parkkiin, suosittelen tutustumaan yksityiskohtiin. Niissä Atlético on edelleen maanosan ehdotonta kärkeä ja osoitti sen antaen Poolille oppitunnin, jota se ehkä kaipasikin.

Valencia

Viime aikojen vierasotteluiden tapaan Valencia oli totaalinen vastaantulija Atalantan käsittelyssä Mestareiden Liigassa. Toinen tämän viikon mielenkiintoinen seurattava tulee olemaan se, kun Real Madrid saapuu kaupunkiin metsästämään kallisarvoisia pisteitä Levanten vieraaksi lauantain myöhäisottelussa. Seuraamme tapahtumien kulkua jälleen täällä maan itärannikolla, jota aurinko hellii ja jossa ihmisen on hyvä olla. Täältä jalkapallohulluudesta tähän.

17 Shares