14 Shares

Veikkausliigan hallitseva mestari Kuopion Palloseura löi tiskiin tiistaina mielenkiintoisen hankinnan, kun se tiedotti Urho Nissilän paluusta keltapaitaan. Maaliahne keskikenttäpelaaja siirtyy savolaisseuraan yhden kauden mittaisella lainasopimuksella Belgian pääsarjan SV Zulte Waregemista. (Kuva: AOP)

Nissilän siirtoa voi pitää kaikkien osapuolten kannalta järkevänä ratkaisuna. Pellavapää ei ole pystynyt murtautumaan belgialaisten miehistöön. Hänelle on kertynyt seurassa peliminuutteja puolentoista kauden aikana vain 162 minuuttia, eli vajaat kolme tuntia. Viimeiset viisi kuukautta hän pelasi lainalla Hollannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla MSV Maastrichtin organisaatiossa. Siellä peliminuutteja kertyi 259, mikä on alle kolmen ysikymppisen verran. Huhtikuussa 24 vuotta täyttävä pelaaja on siinä vaiheessa urakehitystä, että hän tarvitsee peliaikaa nyt ja kipeästi. KuPS:lla on sitä tarjota.

Nissilä ottaneekin paikan avauskokoonpanosta mitä pikimmiten. Hän kuuluu niihin pelaajiin, jotka pystyvät suoriutumaan useammallakin pelipaikalla. Lainasiirto Kuopioon oli hänen kannalta todella turvallinen valinta. Upi pääsee pelaamaan sarjapelien lisäksi kesällä europelejä, jotka ovat oiva näyttöpaikka tarpeen tullen muille seuroille tai sitten Z-W:n seurajohdolle. Nissilällä on lainansa jälkeen nimittäin kesään 2021 ulottuva sopimus belgialaisten kanssa.

Kuopiolaisille hankinta on täydellinen. Kaupunki saa oman poikansa takaisin kotiin ja joukkueen iskukyky on nyt yhden selvän vahvistuksen verran kovempi. Lainasiirto on tässä tapauksessa myös todennäköisesti erittäin taloudellinen vaihtoehto. Mistään maitojunista on turha alkaa huutelemaan, sillä tämä siirto oli fiksu kaikin puolin. KuPS on tällä hetkellä organisaatio, jossa pelaaja voi kehittyä ja saada itseluottamuksensa raiteilleen, mikäli tähän on tullut säröjä vaihtopenkillä istuessa.

Allekirjoittanut jo hetken epäili, että KuPS:sta ei ole puolustamaan mestaruuttaan, mutta seuran toimisto tiputtaa pommeja siihen tahtiin, että vielä on turha ennakoida mitään. Tosipelit alkavat vasta huhtikuussa.

Varhainen voitonmaksu
14 Shares