88 Shares

Yksi hieno kotimainen kiekkotarina saa päätöksensä torstaina Porissa. (Kuva: AOP)

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta kuinka rakkaita suomalaisille jääkiekkofaneille ovat Liiga-tuomarit? Lapsenkin kanssa on vähän niin ja näin, sillä nyt puhutaan kaukaloiden kokeneesta ketusta, 53-vuotiaasta Jari Levosesta. Monta nimeä häneltä kyllä löytyy, ihan kuten kollegoiltaankin: puusilmä, seepra, pillipiipari…

Tuomarin rooli ei ole ihan helppo. Pelaajat ja valmentajat saavat vihaa niskoilleen vastustajaleiristä, kun taas oma porukka on tukena ainakin voittojen, jos ei tappioidenkin hetkellä. Tuomarilla on eri tilanne, koska häviäjäjoukkueen fanien mielestä ”murruit paineessa” tai sinulla oli ”pitkäveto vetämässä”. Voittajajoukkueen fanien mielestä taas teit vain työsi. Tai no, työsi ja työsi – Liigassa ei tunnetusti ole täysammattilaisia tuomareita. Pelimies.comin toimitus kysyy, mikä siinä sitten lopulta muuttuisi, jos näiden yli kymmenen vuoden vihellysuran tehneiden konkarien palkkaa hieman nostettaisiin?

Tuskin mikään, ainakaan Japan kohdalla. Tuomarilegenda on voittanut Unto Wiitala -palkinnon seitsemän kertaa, ja mikä ehkä vieläkin hienompaa, pelaajien äänestämän Kultainen pilli -palkinnon 15 kertaa peräkkäin vuosina 2003-17. Jari keräsi jo pelaajana otteluita vyölleen 459 ja kolminkertaisti kokonaismäärän tuomarina. Kypärä päästä ja leppoisia eläkepäiviä!

Vieläkö muistat nämä Japa-aiheiset hetket?

Luonnetta viheltää

Jari Levonen Show

900. ottelun tribuutti by Porin Ässät

Tagit liiga
88 Shares