26 Shares

Maailman rikkaimmasta jalkapalloilijasta tulee ensimmäisenä mieleen vaikkapa Cristiano Ronaldo tai Lionel Messi. Kaksikon nettovarallisuus on satoja miljoonia, mutta maailman rikkaimman futarin titteliin on silti matkaa. (Kuva: AOP)

Se nimittäin löytyy Leicesteristä. Tai tarkemmin sanottuna Leicesterin reservijoukkueen riveistä.

Hän on 21-vuotias Faiq Bolkiah.

Et todennäköisesti ole koskaan kuulutkaan hänestä, mutta se ei ole mikään ihme.

Bolkiah ei kuulu ikäluokkansa suurimpien lupausten joukkoon. Ei oikeastaan Leicesterin organisaationkaan tai edes joukkueensa. 

Sen sijaan Bolkiah kuuluu Brunein upporikkaaseen hallitsijasukuun.

Pelaajan setä, Haji Hassanal Bolkiah, on Brunein nykyinen sulttaani eikä hänellä ole pikkurahasta puutetta. Sulttaani on yksi maailman varakkaimmisa henkilöistä ja hänen autokokoelmansa on kenties maailman uskomattomin: se pitää sisällään muun muassa yli 600 Rolls-Roycea. Lisäksi sulttaani asuu vaatimattomassa 1,4 miljardia dollaria maksaneessa kartanessa.

Jalkapalloilijan isä, Jefri Bolkiah, on siis sulttaanin veli. Jefri omistaa muun muassa satoja yrityksiä, 2300 autoa, lukuisia luksushotelleja, kahdeksan Boeingin lentokonetta sekä 500 asuntoa.

Faiq ei pidä itsestään kuitenkaan isoa numeroa. Hänellä on esimerkiksi Instagramissa vain viisi kuvaa ja kaikki luksuselämän viitteet loistavat poissaolollaan. 

Faiq on syntynyt Los Angelesissa, mutta hän on vienyt futisuraansa eteenpäin Englannissa Southamptonin, Arsenalin ja Chelsean organisaatioissa. 

Hän olisi voinut edustaa myös Yhdysvaltojen maajoukkuetta, mutta Bolkiah on päättänyt pelata Brunein riveissä. FIFA-rankingin sijalla 191 olevassa joukkueessa pelejä on kertynyt kuusi, joissa täysosumia on syntynyt yksi.

Bolkiah ei tule koskaan yltämään samoihin tienesteihin kuin monet kollegansa, mutta perheensä myötä hänen varallisuutensa lasketaan jatkossakin miljardeissa.

Lähteet:

Tagit valioliiga
26 Shares