2 Shares

Nyt otetaan suurennuslasin alle Liigan parhaat ulkomaalaishankinnat 2010-luvulta. (Kuva: AOP)

Puntarissa painaa erityisesti pelaajan aiemmat näytöt, eli missä vaiheessa uraansa pelaaja Liigaan tuli. Jos alla on vaikkapa NHL-pelejä, niin tälle listalle ei ole asiaa, vaikka Liigassa jälki olisi ollut miten tuhoisaa tahansa.

Liigan parhaat ulkomaalaislöydöt 2010-luvulla

5) Mathew Maione, KalPa

Mathew Maione häikäisi KalPassa kaudella 2017-18 ja takoi kuopiolaisten takalinjoilla tehot 15+24, joilla irtosi puolustajien pistepörssin voitto Kanadalainen saapui Suomeen Slovakiasta, jota ennen hän oli pelannut aikuisten tasolla vain farmin farmissa. Yhden Liiga-kauden jälkeen ura onkin jatkunut KHL:n puolella. 

4) Matt Caito, KooKoo

Matt Caito valittiin päättyneen kauden parhaaksi puolustajaksi Liigassa ja pinnoja kertyi kunnioitettavat 8+35. Caito pelasi edeltävällä kaudella Itävallassa EBEL-sarjassa, jota ennen taustalla oli kourallinen AHL-otteluita vaatimattomilla tehoilla sekä pari vajaata kautta ECHL:n puolella. Amerikkalainen ylitti varmasti kaikkien odotukset Liigassa.

3) Tomas Zaborsky, Ässät

Tomas Zaborsky on kotiutunut Suomeen hyvin – onhan ensi kausi jo miehen yhdeksäs Liigassa. 

Slovakialainen saapui Suomeen ensimmäisen kerran kaudelle 2009-10. Tätä ennen hän oli pelannut vain 57 ottelua miesten sarjassa ja tehot olivat kovin vaatimattomia. 

Ässissä jälki oli väkevää heti alusta lähtien. Zaborsky tykitti porilaisille kolmessa kaudessa peräti 67 maalia. 

2) Steve Moses, Jokerit

Steve Moses oli pelannut vain kahdeksan aikuisten ottelua (AHL:ssä) ennen siirtymistään Jokereihin kaudeksi 2012-13. Avauskauden tuloksena oli hurjat 22 täysosumaa. Moses ei ollut loistanut juniori- tai yliopistosarjoissa, mutta hyppy ammattilaiskaukaloihin oli todella sulava ja jälki oi heti erittäin vakuuttavaa.

1) Justin Danforth, Lukko

Lukko on tehnyt lukuisia loistavia ulkomaalaishankintoja vuosien saatossa ja Justin Danforth oli yksi helmi lisää joukkoon. Kanadalainen oli monien mielestä Liigan paras pelaaja päättyneellä kaudella. Danforth kiekkoili yliopistosarjassa aina 24-vuotiaaksi asti ja tehot eivät olleet mitään erityisiä. 

Tämän jälkeen vyölle kertyi yhteensä 68 ottelua AHL:ssä sekä ECHL:ssä, kunnes Lukko tarttui syöttiin ja loppu on historiaa. Danforth pelasi Liigassa 115 ottelua ja saalisti 112 tehopistettä.

Mitä Liigan siirtomarkkinoilla on tapahtunut? Katso tästä kaikki toistaiseksi toteutuneet pelaajasiirrot.

Tagit liiga
2 Shares