7 Shares

Osa pelaajista jäi aivan liian vähälle huomiolle kauden aikana. (Kuva: AOP)

Nyt onkin aika nostaa heidät parrasvaloihin. Arvostusta ja näkyvyyttä on vaikea arvioida, joten kyseessä on täysin mielivaltainen toimittajan oma näkemys.

Tässä viisi pelaajaa, jotka pelasivat erinomaiset kaudet, mutta jäivät todella pienelle huomiolle. 

5) Jacob Stenqvist, Ässät

Jacob Stenqvist sijoittui lopulta pakkien pistepörssin kuudenneksi. Alku oli haastava, mutta vauhtiin päästyään jälki oli väkevää. Varsinkin runkosarjan jälkimmäinen puolikas oli vahva: viimeisessä 25 pelissä kertyi tehot 3+16. Kokonaisuutena mainio sesonki.

4) Niko Peltola, Ilves

Niko Peltola nousi uudelle tasolle päättyneellä kaudella. 29-vuotias pakki oli Ilveksen takalinjojen johtaja ja vei piste-ennätyksensä uusille kymmenluvuille, vaikka takana on nyt jo yli 500 ottelua pääsarjassa. Uusi piste-ennätys kirjattiin lukemiin 5+25. Häikäisevän hyvä kausi.

3) Kai Kantola, KalPa

Kai Kantola ei tee kauniita maaleja, mutta tulosta syntyy todella jämäkästi. Päättyneen kauden tuloksena oli erinomaiset 20 maalia ja yhteensä 39 pinnaa. Tämä on 32-vuotiaan kiekkoilijan uusi maali- ja piste-ennätys. Kantolan suorituksia ei näy highight-koosteissa, mutta tulostaululla sen sijaan nimi komeilee usein.

2) Jere Sallinen, HIFK

Jere Sallinen oli todennäköisesti HIFK:n MVP, jonka johdolla joukkue olisi noussut tai kaatunut keväällä. Jotain miehen merkityksestä kertoo se, että hänet nostettiin kesken kauden joukkueen kapteeniksi. Latoi hurjan määrän toinen toistaan tärkeämpiä maaleja otteluiden ratkaisuhetkillä, mutta ei tehnyt itsestään mitään numeroa. Todellinen joukkuepelaaja.

1) Henrik Larsson, TPS

Henrik Larsson oli hämmentävän vähän otsikoissa, vaikka hän sijoittui puolustajien pistepörssin hopeasijalle. Ja tämä tapahtui päättyneen kauden TPS:ssa, jossa jokaikinen onnistuminen oli kiven alla. Larsson tehot oli 4+34. TPS:n pakit saalistivat yhteensä 90 tehopistettä: Larssonin osuus tästä oli hurjat 42 prosenttia.

Mitä Liigan siirtomarkkinoilla on tapahtunut? Katso tästä kaikki toistaiseksi toteutuneet pelaajasiirrot.

Tagit liiga
7 Shares