11 Shares

Liiga-kausi taputeltiin ennenaikaisesti ja monet joukkueet ovatkin jo julkaisseet ensi kauden pelaajarunkojaan. Monilla joukkueilla on tiedossa todella piinaava kesä, kun lähtijöiden paikkaaminen tulee olemaan haastavaa. (Kuva: AOP)

Täysin oma lukunsa on koronaviruksen aiheuttamat tulonmenetykset, jotka vaikeuttavat huomattavasti joukkueiden kasaamista. Rahaa on käytettävissä paljon vähemmän kuin aikaisempina vuosina ja useat joukkueet ovatkin jo pitäneet yt:t. 

Tässä viisi seuraa, joilla on eniten tehtävää kesän siirtomarkkinoilla.

5. KooKoo

Moni KooKoon pelaaja pelasi uransa parhaan kauden. Näin ollen lähtijöitäkin on paljon. KooKoon resursseilla rosterin pitäminen kasassa on käytännössä mahdotonta.

Nyt ulkomaalaishankinnat osuivat nappiin. KooKoon muskeleilla vastaava suorittaminen ensi kaudella olisi jo pienoinen ihme.

Niinpä KooKoon on otettava tavallaan askel taakse päin. Se ei kuitenkaan liene ongelma, kun puikoissa on Jussi Ahokas, joka on erinomainen nuorten pelaajien kanssa. 

4. Lukko

Lukolla oli palaset kohdillaan päättyneellä kaudella, erityisesti useiden loistavien ulkomaalaisten myötä. Nyt monet heistä vaihtavat maisemaa ja esimerkiksi Justin Danforthin paikkaaminen on käytännössä mahdotonta. Maalivahtiosasto on kunnossa, mutta puolustuksen ja hyökkäyksen osalta pakka on todella auki.

Urheilujohtaja Kalle Sahlstedt on tehnyt hienoa työtä, joten huolissaan Raumalla ei tarvitse olla. Esimerkiksi Anrei Hakulisen hankinta oli mainio veto.

3. HIFK

Resurssit on varmasti kunnossa, mutta lähtijöiden paikkaaminen tulee olemaan haastavaa. Teemu Turusen ja Otto Paajasen kaltaisia pelaajia ei ole helppo saada riveihin. 

HIFK on hieman samankaltaisessa tilanteessa edeltäjien kanssa. Tällä kaudella palaset oli kohdillaan, nyt pakka leviää pahasti. HIFK ei ole vielä julkaissut ensi kauden sopimuksia, mutta Tobias Salmelaisella tulee olemaan työntäyteinen kesä.

2) SaiPa

Rahat ovat varmasti vähissä, joten jo entuudestaan ohuen materiaalin vahvistaminen tulee olemaan haastavaa. 

Lähtökohtaisesti joukkueessa on vähän laatupelaajia Liigaan ja Tomas Zaborskyn varassa on vähän liikaakin. Monilta pelaajilta toivotaan isoa tasonnostoa ensi kaudeksi, mikä ei ole se ihanteellisin lähtökohta, kun tulosta olisi käytännössä pakko tulla. 

Viime kauden ulkomaalaishankinnat menivät todella huonosti, mikä oli pienoinen yllätys, sillä yleensä SaiPa on onnistunut näissä hyvin. Ensi kaudella samanlaiseen säätämiseen ei ole enää varaa.

1) Pelicans

Lahtelaisten tilannetta ei käy kateeksi. Pelicans kauppasi jo kesken kauden käytännössä kaikki mahdolliset pelaajat muualle.

Kasassa onkin käytännössä vain kourallinen sopimuksia ja esimerkiksi päävalmentajan tilanne on täysin auki.

Esimerkiksi puolustus on vielä vain yksi iso kysymysmerkki. Junnusopimusten lisäksi diili on vain Casimir Jürgensilla. Hyökkäyksestä puuttuu vastaavasti vastuunkantajat käytännössä kokonaan.

Ei se helpoin mahdollinen yhtälö, kun kassa ammottaa tyhjyyttään.  

Mitä Liigan siirtomarkkinoilla on tapahtunut? Katso tästä kaikki toistaiseksi toteutuneet pelaajasiirrot.

Tagit liiga
11 Shares