7 Shares

Juhanin mielivaltaiset listaukset jatkuvat. Tällä kertaa syyniin pääsevät markkinoiden maukkaimmat energiajuomat. (Kuva: TT)

Alla on vuosien ystävyys kyseisten juomien kanssa, mutta Juhani päätti silti verestellä makuhermojaan menneellä viikolla laajalla maistelukierroksella. Hapokas kokeilujakso toimi oivana treeninä vappuviikkoa silmällä pitäen.

Energiajuomien valikoima on tänä päivänä niin laaja, että moni kestosuosikki ei mahtunut kymmenen parhaan joukkoon. Muun muassa ES ja Megaforce olivat auttamatta liian pistäviä makuja näissä karkeloissa.

Tarkastelussa ovat tasapuolisuuden nimissä vain merkkien perusmaut. Eli esimerkiksi ED Lemon light ei ole mukana taistelemassa sijoituksista.

10. Teho

Ei se hyvää ole, vaikka se listalle pääsi. Sillä on kuitenkin legendastatus, jolla vielä tällä kertaa ängettiin kympin sakkiin. Tämän juotua todella iso närästysvaara.

9. Powerking

Halpisenergiajuomien ehdoton kingi. 250 ml:n tölkki on kuitenkin useasti liian pieni. Tölkkejä menee helposti kaksi, jotta pärisee tarpeeksi. Maku on erittäin tavallinen.

8. Motor Oil

Uudemman sukupolven energiajuoma. Tämän juotua tekee mieli mennä verstaalle rassaamaan Bemaria. En tiedä, onko se plussa vai miinus. Vihreä tölkki on jollain pervolla tavalla elegantti ja massasta erottuva. Maku ei eroa hirveästi tavallisesta ja helppo juoda.

7. Rodeo

Punaisesta väristä tulee automaattinen plussa. Ei kaikkien tarvitse olla siman värisiä. Rodeo saa plussaa myös siitä, että sitä myydään 0,5 litran pulloissa. Kaikkea ei tarvitse täten juoda kerralla, vaan pärinää voi annostella pitkin päivää. Erottuu joukosta, vaikka maku onkin välillä rahtusen kirpeä.

6. Mad-Croc

Aikansa legenda. Ennen vanhaan olisi taistellut palkintopallisijoista. Maku on arvosanaltaan sellainen helppo 8. Visuaalisesti ajateltuna hieman tulee ikävä hopeaa tölkkiä, jossa logon krokotiili oli vielä vihreä. Aikonaan kyseistä herkkua myytiin 0,95 litran umpimustassa pullossa. Se oli rokkipullo. Yöunet menivät takuulla. Huhujen mukaan kyseisiä pommeja on nähty Motonetin kylmäkaapeissa.

5. Battery

Klassikkojen klassikko. Battery on varmasti Red Bullin ohella se toinen, mikä tulee mattimeikäläisillä ensimmäsenä energiajuomista mieleen. Tyylikäs kokonaisuus, joka jää tällä kertaa vain piirun palkintopallisijasta. Ei petä. Kun makuasioista kerran on kyse, niin Battery menee tämän perusteella tällä kertaa sijalle viisi. Plussaa sitä, että toimii Jägermeisterin kanssa yhtä hyvin kuin voi uuden perunan kanssa.

4. Red Bull

Samat sanat kuin Batteryn kanssa, mutta Jägermeisterin voi vaihtaa vodkaan. Red Bull eroaa makunsa puolesta kyllä tavallisimmista litkuista. Se menee tavallaan vaivattomammin alas. Monen rankingissa energiajuomaikoni olisi varmasti kärjessä, mutta Juhanin ostoslistalle kyseinen tölkki ei pamahda niin usein kuin palkintopallin kolmikko.

3. ED

Upea musta rokkipullo, jossa on täysin oma twisti. Tuoksuu myös hyvälle. Välillä tekee neuroottisesti mieli vain haistella pullonsuuta. Kestosuosikki, joka myös varmuudella pärisee. Oikeastaan ainoan miinuksen voi antaa huomattavasta närästysvaarasta. Maistuu hyvälle.

2. Monster

Täysin omanlainen makuelämys. Makea kuin mikä. Monster on energiajuomien Cristiano Ronaldo. Hänkin on usein listakakkonen, ja jota joko vihaa tai rakastaa. Monster on myös esteettisesti hieno luomus. Se on niin maukas, että juoman kumoaminen menee nautiskelun puolelle.

1. R20+

Halpa, maukas ja legendaarinen. Juhani luuli jo, että kyseisen pullon valmistus on lopetettu, mutta vielä mitä. Tokmannin ja Pick n Pay:n hyllyiltä huippulitkua on löytynyt. Liikkuu markkinoilla nykyisin nimellä Aito R20+. Pullon nimestä ja etiketistä tulee ajoittain mieleen paristo. Tavallaan nerokasta. Se, miksi R20+ on listaykkönen johtuu neljästä kärkiominaisuudesta: maku, pärinä, hinta ja legendaarisuus. Juoma on asian ytimessä. Tietäjien valinta.

7 Shares