2 Shares

Vapun aika on koittanut! Säät ovat aivan hanurista ja mihinkään ei saa mennä, mutta ei anneta sen latistaa tunnelmaa. Simaa ja serpentiiniä saa nimittäin kaupasta. (Kuva: AOP)

Testailun erikoismiehenä kunnostautunut Juhani asetteli paremmuusjärjestykseen markkinoiden maukkaimmat simat.

5. Fingerpori juhannussimaa (0,5l)

Vitsihuumorin siivittämää herkkua löytyy sekä alholittomana että viisiprosenttisena. Kokoonsa nähden älyttömän kalliita pulloja. Yli 6 euroa on aivan liikaa 0,5 litran pullosta. Alkoholillinen versio sopii hyvin välijuomaksi, jos vappuna menee kaljoitteluksi. Hyvä, mutta parempaa saa halvemmallakin.

4. Marli Perinteinen Sima (1,5l)

Jos on liikkeellä säästöbudjetilla, niin kannattaa ostaa tätä. Vaikka juoman nimi on perinteinen, niin maku on kuitenkin kaukana perinteisestä. Ei se silti pahaa ole. Sanoisin, että jollain kekkulilla tavalla hyvää. Rahtusen pommaccimainen.

Etiketissä lukee: “Suomen suosituin sima.” Olkoon vaan, mutta se ei siivitä kyseistä pottua palkintopallille. Vähän sama kuin autoissa. Toyota Corolla saattaa olla suosituin, mutta ei se siitä parasta tee.

3. Marli – Kotisima (0,75l)

Marlin kalliimpi sima, joka on lasipullossa. Todellista herkkua! Tämän etiketissä puolestaan lukee: “Se parempi sima.” Siinä Marli puhuu täysin totta.

Kotisima maistuu lähelle itsetehtyä ja pullon muotoilu on tyylikäs. Kokonaisuus, josta ei jää hirveästi motkotettavaa. On varmasti monen papereissa jopa kärkipaikalla, mutta Juhanin mielestä myös koolla on väliä. Tämä jättää Marlin Kotisiman kolmanneksi isompiin kilpailijoihin verrattaessa.

2. Wanhan Porvoon Fabriikki – Kotisima (0,95l)

Kyseinen sima on ehkä kaikista lähimpänä sitä haettua, eli kotitekoista simaa. Vangitsevan hyvä maku. Ainoa miinus tulee siitä, että myydään nykyään muovipullossa. Kyllä lasipullo on aina lasipullo, oli sitten kyse kokiksesta, oluesta tai simasta.

1. Kaskein Juhlasima (1,0l)

Elegantti kokonaisuus, josta puuttuvat vain rusinat. Litran lasipullo pitää upean äänen, kun maukas ja hyväntuoksuinen juoma valuu lasiin. Maistuu ehkä hieman vähemmän mummolan simalle kuin kakkoseksi tullut Kotisima, mutta on silti hurmaavan hyvää. On simoista paras, kun huomioidaan koko kokonaisuus.

Kärkikolmikko on hintaluokaltaan suurin piirtein samalla sivulla. Halvempia kuin Fingerpori, mutta kalliimpia kuin Marlin Perinteinen.

2 Shares