37 Shares

Mike Tyson on ollut viime aikoina paljon otsikoissa tuoreen treenivideonsa takia (katso todiste miehen nykykunnosta tästä). 53-vuotias entinen nyrkkeilijä on palaamassa kehään hyväntekeväisyysottelun muodossa. (Kuva: AOP)

Iron Mikella on ollut melkoinen elämä. Tässä kymmenen erikoista faktaa miehen matkan varrelta.

Tyson pidätettiin 38 kertaa ennen kuin täytti 13 vuotta

Tyson oli lapsena pienikokoinen, pullea, silmälasipäinen ja puhevikainen. Näin ollen hän oli kiusaajille helppo kohde. Tuleva legenda sai aluksi usein selkäänsä, kunnes hän kehitti omanlaisen taistelutyylin ja antoi kiusaajien maistaa omaa lääkettään. Tyson joutuikin todella usein tekemisiin virkavallan kanssa.

Poikkeuksellinen nyrkkeilijä

Tyson oli äärimmäisen hyvä työssään eli nyrkkeilyssä. Hän voitti 19 ensimmäistä otteluaan tyrmäyksellä. Näistä 12 tuli ensimmäisissä erissä. Yhteensä matseja kertyi 58, joista voittoja oli 50.

Rakastaa kyyhkysiä

Nyrkkeilijä käytti jo 10-vuotiaana 100 dollaria kyyhkysiin. Rakkaus lintuja kohtaan on kantanut läpi elämän ja Tyson on juontanut muun muassa lintuohjelmaa Animal Planetilla. Hänellä on 350 kyyhkysen farmi Arizonassa.

Rakastaa myös kissaeläimiä

Kenties tunnetuin Tysonin eläinrakkauksista liittyy tiikereihin. Legendalla on nimittäin ollut useampiakin tiikereitä lemmikkinä. Osa tiikereistä on jopa saanut nukkua hänen sängyssään. Yhden tiikerin elättäminen maksaa 4000 dollaria kuussa, joten Tyson joutui luopumaan eläimistä vuonna 2002 taloudellisten ongelmien takia.

Tarjosi 10 000 matsista gorillaa vastaan

Tyson oli vaimonsa kanssa privaattivierailulla New Yorkin eläintarhassa. Kun he pääsivät gorillahäkin luokse, niin Tyson yritti lahjoa eläintarhan työntekijän avaamaan häkin ovet, jotta nyrkkeilijä voisi ottaa matsin gorillaa vastaan. Tyson tarjosi 10 000 dollaria häkin avaamisesta, mutta työntekijä ei tähän suostunut.

Kieltäytyi seksistä

Tyson oli erittäin omistautunut nyrkkeilijä. Tästä kertoo muun muassa se, että uransa alkuvaiheessa hän kieltäytyi seksistä viideksi vuodeksi. Sen harrastaminen tekisi Tysonin mielestä hauraan nyrkkeilijän. Tämä tapahtui vuosina 1981-86.

Se korva

28.6.1997. Tämä on päivämäärä, jolloin Tyson otteli Evander Holyfieldiä vastaan. Tyson oli turhautunut Holyfieldin jatkuviin puskuihin ja päätyi puraisemaan tätä kahta kertaa. Toinen puraisu kohdistui vastustajan oikeaan korvaan ja siitä lähti palanen irti. Tyson hävisi matsin.

Tatuointi

Tysonilla on varmasti yksi maailman tunnetuimmista tatuoinneista vasemmalla puolella kasvojaan. Hän otti kyseisen tatuoinnin vuonna 2003. Tyson halusi ”jotain erilaista” ja mietti vaihtoehdoksi lukuisia sydäntatuointeja – hänen mielestä olisi siistiä olla ”The Man of Hearts”. Tatuointiartisti sai puhuttua Tysonin kuitenkin ympäri tribaalitatuointiin.

Parhaiten tienaava urheilija

Tyson nousi vuonna 1990 maailman eniten tienaavaksi urheilijaksi. Nyrkkeilijä tienasi urallaan satoja miljoonia dollareita, mutta hän teki silti henkilökohtaisen konkurssin vuonna 2003. Syynä tähän oli todella tuhlaileva elämäntapa sekä epäluotettavat henkilöt ympärillä. Valtavasta kulurakenteesta kertoo se, että Tyson tienasi vuonna 66 miljoonaa dollaria vuonna 2000, mutta miehen kulut vuodessa olivat tätä isommat.

Marihuanafarmari

Tyson omistaa nykyään 16-hehtaarisen maatilan Kaliforniassa, joka on keskittynyt marihuanan viljelyyn. Tämä on Kaliforniassa laillista puuhaa ja Tysonin onneksi näin, sillä hän tienaa tällä yli 500 000 dollaria kuukaudessa.

Lähteet

Tagit mike tyson
37 Shares