8 Shares

Liigan alkuun on vielä pitkä aika, mutta koronapandemia on jäädyttänyt siirtomarkkinat. 

Nyt listaamme parhaat pelaajat, joilla on ainakin tällä hetkellä sopimus Liiga-seuran kanssa. Kyse voi olla uudesta hankinnasta tai jo mukana olleesta pelaajasta.

>>> Mitä Liigan siirtomarkkinoilla on tapahtunut? Tsekkaa tästä kaikki toistaiseksi toteutuneet siirrot! <<<

TOP 10: Liigan parhaat pelaajat tällä hetkellä

10. Charles Bertrand, Tappara

Bertrandin avauskausi Tapparassa sujui osittain käsijarru päällä, mutta kokonaisuutena sesonki oli varsin mainio: 52 peliä ja 21 osumaa. Päävalmentajan vaihtuminen sopii varmasti taitavalle ranskalaisellekin. Kaudella 2017-18 Kärpissä syntyi 32 maalia 60 pelissä. 29-vuotias laituri on pelimies parhaassa iässä, joten on syytä odottaa vakuuttavaa jälkeä. 

9. Elmeri Eronen, HPK

Turku vaihtui Hämeenlinnaan viime kaudeksi ja Eronen nousi sarjan eliittipuolustajien joukkoon – vyölle kertyi jopa viisi maaottelua. Eronen ei ollut ennen mikään pisteiden tekijä, mutta 56 pelin saldona oli 32 pinnaa, mikä on loistava suoritus kokonaisvaltaiselle puolustajalle. 

8. Shaun Heshka, Kärpät

Takana jo viisi kautta Liigassa, joista neljä Kärpissä. 34-vuotias puolustaja on todella laadukas puolustaja Liigaan – hyvän ja huonon päivän ero on minimaalinen. Tasainen suorittaja, jolla ei ole heikkoja osa-alueita. Tekee myös aina tasaisen paljon pisteitä. Kärppä-jakson heikoin pistemäärä on 28.

7. Julius Nättinen, JYP

Pelaaja, joka tekee 33 maalia, on pakko olla listalla mukana. Vaikka Nättisen tahti hyytyi hieman kevättä kohden, niin sesonki oli todella vakuuttava. Vaisumpi kevät ehkä mahdollisti sen, että Nättinen jatkaa todennäköisesti Liigassa. 

6. Ville Leskinen, HIFK

Leskisen viime kausi oli haastava ja maisema vaihtui Ruotsista Helsinkiin kesken kauden. Sesongin lopetus oli laiturin osalta kuitenkin varsin hyvä: 22 peliä ja 24 pistettä. Edeltävällä kaudella 57 pinnaa Kärpissä takonut Leskinen tulee varmasti takomaan Helsingissäkin hurjaa jälkeä, kun saa nyt alle ehjän kesän.

5. Cody Kunyk, Kärpät

Äärimmäisen vakuuttavaa jälkeä viime kaudella Kerhossa: 59 matsia ja 49 pistettä. Viihtynyt Suomessa jo kolme kautta, joten Liigan koukerot ovat tulleet tutuksi. Piste-ennätys on parantunut kausi kaudelta. Millaista jälki tulee olemaan, kun Kärpissä rinnalla on parhaat mahdolliset ketjukaverit? Pomminvarmasti tuhoisaa. 

4. Mika Pyörälä, Kärpät

Pyörälälle tulee heinäkuussa jo 39 vuotta mittariin, mutta sillä ei ole mitään väliä. Kärppien oma kasvatti on kuin se legendaarinen viini, joka paranee vanhetessaan. Konkari takoi viime kaudella käsittämätöntä jälkeä: 51 matsia ja tehot 20+25. Tehotilasto kevyesti 35 pykälää plussalle. Siitä voi nuoremmat ottaa oppia. 

3. Kristian Kuusela, Tappara

Kuuselaan pätee hyvin pitkälti samat sanat kuin Pyörälään. Viime kevään maailmanmestari on tosin vain 37-vuotias ja diili Tapparan kanssa ulottuukin kauteen 2022-23. Kirvesrintoja kipparoinut laituri taisteli pitkään jopa pistepörssin voitosta.

Jotain Kuuselan tasaisuudesta kertoo se, että hän on iskenyt seitsemällä kaudella putkeen Liigassa vähintään 40 pinnaa. Sama tahti jatkuu pomminvarmasti ensi kaudellakin. 

2. Jukka Peltola, Tappara

Peltola palaa Tapparaan kahden varsin hyvän KHL-kauden jälkeen. Kyseessä on poikkeuksellisen esimerkillinen pelaaja. Liigasta löytyy tuskin ketään pelaajaa, joka ei haluaisi pelata Peltolan kanssa samassa joukkueessa. Peltola johtaa esimerkillään eikä välipäiviä ole – vaatimustaso on aina huipussaan. 32-vuotias tamperelainen on kunnostautunut myös pisteiden teossa: kolmella edellisellä Liiga-kaudella rikkoutui 30 pinnan raja.

1. Eemeli Suomi, Ilves

On vielä iso kysymysmerkki, että pelaako Suomi Ilveksessä ensi kaudella. Toistaiseksi sopimus tulevasta sesongista on kuitenkin voimassa, joten sen mukaan mennään. 

Kyseessä on poikkeuksellinen pelaaja Liigaan. Peltolan tapaan Suomi on esimerkillinen kapteeni ja johtaja. Hyvän ja huonon illan ero on minimaalinen.

Tämän lisäksi Suomi takoo valtavan määrän pisteitä. Viime kauden saldona 57 peliin mainiot 26+31. 

On jopa pienoinen ihme, mikäli Suomi ei lähde ulkomaille, mutta ainakin toistaiseksi hän on mukana Ilveksen vahvuudessa.

Tagit liiga
8 Shares