81 Shares

Aina listataan parhaita hankintoja, mutta nyt suurennuslasin alle otetaan toistaiseksi huonoimmat hankinnat Liigasta. (Kuva: AOP)

Mutta eihän kukaan tee huonoja hankintoja, eihän?

Lähtökohtaisestihan kaikki pelaajahankinnat tulevat tarpeeseen. Näin ollen huonoimpia hankintoja on haastavampaa listata.

Nyt kuitenkin tartuimme haasteeseen. Tässä toistaiseksi huonoimmat hankinnat lähtökohtaisesti.

>>> Mitä Liigan siirtomarkkinoilla on tapahtunut? Tsekkaa tästä kaikki toistaiseksi toteutuneet siirrot! <<<

TOP 5: Liigan toistaiseksi huonoimmat hankinnat

5. Anssi Löfman, Jukurit

Löfman on terveenä ollessaan pätevä pelaaja Liigaan. Valitettavasti hän on kuitenkin kärsinyt valtavasti loukkaantumisista viime kausina.

Edelliseen 10 kauteen Löfman ei pelannut kertaakaan yli 50 ottelua. Neljän viime kauden aikana pelit ovat jääneet kolmesti alle 40:een. 

32-vuotias on monipuolinen pelaaja, mutta ikä ei tule yksin ja mittava loukkaantumishistoria asettaa synkkiä varjoja tulevan ylle. Lisäksi Löfman on eittämättä yksi Jukureiden kalleimpia pelaajia.

4. Joonas Jalvanti, Pelicans

Pelicans oli tehnyt Jalvannin sopimuksen varmasti ennen suurimpia talousvaikeuksiaan. Muuten hankintaa on vaikea ymmärtää.

Kyllä, Jalvanti on pelannut edelliset kuusi kautta SHL:ssä ja KHL:ssä. Mutta lisäarvoa joukkueelle on aina ollut varsin vähäinen. 

Samankaltaisia pelaajia tosin löytäisi varmasti paljon lähempää – ja halvemmallakin.

Edellisen viiden kauden aikana puolustaja on iskenyt kokonaiset kaksi maalia, vaikka pelejä on kertynyt 227. 

Sinänsä kova cv on aivan varmasti nostanut hintalappua ylöspäin ja hinta-laatusuhteelta parempia vastaavia pelaajia olisi ollut saatavilla.

3. Mikael Saha, Jukurit

Sahalla on mittarissa jo 25 vuotta. Kyseessä ei ole siis mikään nuori lupaus.

Hän onkin pelannut jo 197 ottelua Liigassa. Näissä peleissä pisteitä on kertynyt 35.

Miehen piste-ennätys Liigasta on 54 matsissa tehot 4+5. Tämä tapahtui kaudella 2018-19.

Viime kauden hän kiekkoili Kiekko-Vantaassa. 30 matsia ja pisteet 8+9.

Hintalappu on varmasti matala, mutta on erittäin yllättävää, että Saha sai viime kauden näytöillä paikan Liigasta. Odotukset ovat todella matalalla. 

2. Atte Mäkinen, Jukurit

24-vuotias puolustaja on pelannut 197 ottelua Liigassa. Sarjataso osoittautui kuitenkin todella haastavaksi ja pakki lähti hakemaan nostetta Ranskasta. Kaksi kautta maan pääsarjassa sujuivat kohtalaisesti, mutta valtavia kehitysaskeleita ei kuitenkaan tullut.

Mäkisen toistaiseksi viimeisin Liiga-kausi oli 2017-18, jolloin 50 pelin saldona oli tehot 0+3 ja tehotilasto 11 pykälää miinuksella. 

Kyllähän Mäkinen leveyttä kokoonpanoon tuo, mutta lisäarvo on lähtökohtaisesti todella matala. Jukureiden puolustuskalusto on tosin varsin vaatimaton, joten vastuuta lienee luvassa.

1. Taavi Vartiainen, Ilves

Vartiainen on ihan pätevä pelaaja Liigaan ja onhan pääsarjapelejä kertynyt vyölle jo 271. 

25-vuotias hyökkääjä on tosin profiloitunut tietynlaiseksi hyökkääjäksi. Ja tämä profiili on erikoinen yhtälö Ilveksen kanssa.

Vartiainen on fyysinen hyökkääjä. Päättyneen kauden saldona oli 42 matsia ja tehot 0+6. Ilves on vastaavasti täynnä toinen toistaan taitavampia pelaajia. Mielenkiintoinen yhtälö.

Maisemanvaihdos voi toisinaan tehdä hyvää, mutta Vartiaisen pitäisi pystyä muuttamaan pelityyliään melkoisesti. Erikoinen hankinta kokonaisuudessaan. 

Tagit liiga
81 Shares