2 Shares

Monet antaisivat mitä vaan päästäkseen elämään edes päivän jalkapallon supertähden elämää. Toisille kyseessä on vain kylmästi työ muiden joukossa, jolla ei ole mitään tekemistä intohimon kanssa.

Nämä pelaajat ovatkin myöntäneet, ettei rakkaus jalkapalloa kohtaan ollut puhdasta.

Christian Vieri

Vieri oli maailmanluokan pelaaja. Parhaimmalla kaudellaan hän takoi Interille 24 maalia 23 matsissa.

Hän vietti lapsuutensa Australian Sydneyssä. Tämä vaikutti mieheen valtavasti.

Vieri rakasti krikettiä. Hänen lapsuuden idolikaan ei ollut kukaan futari, vaan krikettitäthi Allan Border.

Vuonna 2003 Vieri paljasti, että hän olisi halunnut mielummin krikettiammattilaiseksi ja että olisi ollu valmis lopettamaan futiksen välittömästi jos saisi saman sopimuksen kriketistä.

Benoit Assou-Ekotto

Assou-Ekotto vietti Tottenhamissa vuodet 2006-13. Kamerunin maajoukkuetta edustanut pelaaja on ollut poikkeuksellisen avoin haastatteluissa.

– Jos tulen Englantiin, missä en tunne ketään enkä puhu kieltä… miksi tulin tänne? Työn takia. Ura on vain 10-15 vuotta. Se on vain työ, pelaaja kertoi Guardianin haastattelussa.

– Tulen aamulla harjoituksiin 10.30 ja alan olemaan ammattilainen. Lopetan kello yhdeltä enkä pelaa myöhemmin jalkapalloa. Kun olen töissä, teen työni 100 prosenttisesti. Mutta sen jälkeen olen vain turisti Lontoossa.

Carlos Tevez

Carlos Tevez on monissa liemissä keitetty futari. Argentiinalainen on kertonut, että hänellä on jalkapallon pelaamiseen vain kaksi syytä: raha ja yleisö. Rahan takia hän siirtyi muun muassa Kiinaan, kun taas jälkimmäisen syyn takia vielä myöhäisillä vuosilla kotimaansa Boca Juniorsiin.

– En pidä jalkapallosta, Tevez kertoi kotimaansa sanomalehden Clarinin haastattelusta.

– Jos televisiossa on Barcelonan ja Real Madridin peli ja toisella kanavalla golfturnaus, katson mielummin golfia.

Carlos Vela

Meksikolainen ei onnistunut lyömään läpi Arsenalissa, mutta teki kovaa jälkeä Real Sociedadissa. Parhaimmalla kaudella hän viimeisteli 16 osumaa La Ligassa. 

Yhdysvaltojen pääsarjassa hän on noussut kuitenkin supertähdeksi. Ja täysin ansaitusti: kaudella 2019 Vela takoi Los Angeles FC:lle 34 maalia 31 matsissa.

Vela ei ole kuitenkaan erityisen intohimoinen futiksen suhteen. Hän on todennut katsovansa mielummin elokuvia kuin jalkapalloa.

AS:n haastattelussa Vela tokaisi, että tekisi uransa jälkeen mielummin mitä tahansa muuta kuin jotain jalkapallon parissa. 

Vela on pelannut Meksikon maajoukkueessa 72 matsia, mutta on sittemmin kieltäytynyt jopa MM-kisapaikasta.

Gabriel Batistuta

Batistuta kuului pitkän uransa aikana parhaimmillaan aivan maailman eliittipelaajien joukkoon ja argentiinalainen takoikin hurjaa jälkeä erityisesti Fiorentinassa.

Rakkaus jalkapalloon ei tosin ollut erityisen syvää. Tämän hän on myöntänyt argentiinalaisen TV-kanavan haastatelussa.

– En pidä jalkapallosta, se on vain ammattini.

Lähteet:

Varhainen voitonmaksu
2 Shares