5 Shares

Futismaailmassa tapahtuu paljon ihmeellisiä asioita. Alla on kuusi todella erikoista faktaa, jotka ovat kaikessa uskomattomuudessaan totta.

Philipp Lahm ei saanut yhtään punaista korttia urallaan

Lahm pelasi urallaan huimat 652 ottelua, mutta ei tosiaan saanut kertaakaan punaista korttia. Bayern Münchenin ja Saksan maajoukkueen kippari pelasi jopa syyskuusta 2014 lokakuuhun 2015 ilman ainuttakaan rikettä. Huima puolustaja.

Theo Walcottilla on enemmän Mestarien liigan maaleja kuin Ronaldolla

Nykyisin Evertonia edustava Walcott viimeisteli Arsenalille peräti 15 maalia Mestarien liigassa. Tämä on enemmän kuin Ronaldolla (14), Zinedine Zidanella (14), Miroslav Klosella (14), David Villalla (14), Carlos Tevezillä (13), Alexis Sanchezilla (12) ja Eden Hazardilla (8). Uskomatonta mutta totta. 

Kingsley Coman on voittanut mestaruuden jokaisella kaudella ammattilaisurallaan

Coman debytoi PSG:ssä kaudella 2012-13, mutta jäi pieneen rooliin. Kahden Pariisissa vietetyn vuoden aikana palkintokaappiin tuli kuitenkin kaksi maan mestaruutta.

Seuraavalla kaudella tie vei Juventukseen, jossa tuloksena oli niin ikään mestaruus.

Kaudesta 2015-16 lähtien hän on pelannut Bayernissa, jossa mestaruuksia on tullut jo neljä. Mikäli ihmeitä ei tule, niin kuluvan kauden päätteeksi palkintokaappiin tulee jo kahdeksas mestaruus.

Ryan Giggs on voittanut enemmän palkintoja kuin Chelsea

Chelsea on voittanut erinäisiä palkintoja 33 kappaletta historiansa aikana. Valtaosa pysteistä on tullut 2000-luvulla.

Esimerkiksi Valioliigan mestaruuksia on kuusi, FA Cupin voittoja kahdeksan sekä Mestarien liigan voittoa siniset ovat päässeet juhlimaan kertaalleen.

Koko uransa Manchester Unitedia edustanut Giggs sen sijaan pääsi juhlimaan 34 pokaalin voittoa uransa aikana. 

Espanja voitti 2010 maailmanmestaruuden 8 tehdyllä maalilla

Siis kahdeksan maalia yhteensä koko turnauksessa. Melkoinen suoritus Espanjalta. 

Lohkovaiheessa maaleja syntyi vain neljä: Honduras kaatui 2-0 ja Chile 2-1. Sveitsille joukkue hävisi 0-1.

Pudotuspeleissä Portugali, Paraguay ja Saksa kaatuivat 1-0. Finaalissa Andres Iniesta upotti Hollannin jatkoajalla maalein 1-0.

Kova suoritus sekin, että alkulohkon jälkeen Espanjan verkkoon ei tehty ainuttakaan osumaa.

Mario Balotelli syötti vain yhden maalin Valioliigassa

Eikä se ollut mikä tahansa syöttö, vaan Balotelli syötti Sergio Agüeron viimeistelemän voittomaalin QPR:n verkkoon, joka sinetöi Cityn mestaruuden päätöskierroksella. 

Jos uralla pitäisi antaa vain yksi syöttö, niin tuo oli harvinaisen hyvä sauma siihen. Sopii Balotellin imagoon.

Balotelli on pelannut Valioliigassa 70 matsia. Maaleja syntyi vastaavasti 21.

Oudot palkintojen jaot

Jose Mourinho voitti Valioliigan Chelsean kanssa kausina 2005-06 ja 2014-15. Kumpanakaan kautena häntä ei kuitenkaan valittu kuukauden manageriksi kertaakaan näiden kausien aikana.

Espanjassa alettiin vastaavasti jakaa kuukauden pelaajan palkintoa 2013. Neymar oli ensimmäinen pelaaja, joka voitti kyseisen pestin. Tämä tapahtui marraskuussa 2015. Hän siis pokkasi pystin ennen Messiä. Argentiinalainen voitti kyseisen pystin vasta tammikuussa 2015, 23 kuukautta palkinnon luomisen jälkeen.

Lähde: Givemesport

Varhainen voitonmaksu
5 Shares