14 Shares

Aina toisinaan urheilumaailmasta ponnahtaa pinnalle surullisia tarinoita. Flavio Donizeten ura on tällainen. (Kuva: TT)

Donizete oli osa São Paulon joukkuetta, joka voitti Liverpoolin vuonna 2005 seurajoukkueiden MM-kisojen finaalissa lukemin 1-0.

Puolustaja pääsi joukkueeseen mukaan takaportin kautta. Leandro Bonfim loukkaantui ja Donizete nostettiin hänen tilalleen. Donizete ei finaalissa esiintynyt, mutta sai kuitenkin mitalin.

Pari vuotta myöhemmin Donizete oli pahassa huumekoukussa. Niinpä hän päätyi myymään palkintojaan, jotta saisi rahaa kokaiinia varten. Pahimmillaan brasilialainen viettiä päiviä poistumatta kotoaan.

Kierrettä jatkui 13 vuotta, kunnes hän pääsi kuiville. Pahimmillaan mies oli todella syvällä.

– Myin mitalin ostaakseni huumeita. Myin sen 7000 realilla (noin 1120 euroa), Donizete kertoi Goalin mukaan.

– Kun olin koukussa kokaiiniin, niin menetin kaiken muun. Alussa olin maltillinen käyttäjä. Ennen kuin kokaiini tuli tärkeämmäksi osaksi elämääni, aloin menettää kaikkea mitä minulla oli. Käytin kaikki säästämäni rahat ostaakseni huumeita. En antanut itseni olla ilman huumeita. Aamulla, iltapäivällä ja illalla minun oli saatava kokaiinia.

Donizete menetti lähes kaiken.

– Kaikki rahat tililtäni ja omaisuuteni, aloin menettää niitä. Hävisin kaiken paitsi vaimoni, tyttäreni ja perheeni, jotka ovat kanssani vielä tänä päivänä.

– Kun myin sen ja sain rahat, niin käytin lähes kaiken kokaiiniin. Ensimmäinen toimitus oli 160 eurolla kokaiinia. Käytin sen kahdessa päivässä. Mitä enemmän rahaa sain, sitä enemmän halusin huumeita.

– Aloin lihomaan juomisen takia. Minulle tuli polvivamma enkä pystynyt juoksemaan. Nämä asiat yhdessä kokaiinin kanssa saivat minut lopettamaan. Kadun eniten, että kokeilin kokaiinia. Se tuhosi minut.

Toimikoon Donizete varoittavana esimerkkinä kaikille.

Donizete on päättänyt ammattilaisuransa. Nyt hän on ollut 18 kuukautta selvänä ja työskentelee puutarhurina. 

Varhainen voitonmaksu
14 Shares