80 Shares

Kenties aliarvostetuin suomalaisfutaaja löytyy tällä hetkellä Puolasta. (Kuva: AOP)

Petteri Forsell pelasi viime syksyn lainalla HJK:ssa. Pesti alkoi räjähtävästi, mutta kauden loppu meni todella vaisusti. 

Niinpä oli pienoinen yllätys, että suomalainen siirtyi helmikuussa Puolan pääsarjaan Korona Kielcen riveihin. Forselilla oli sarjasta hyvät näytöt: kaudella 2018-19 hän takoi Miedz Legnican paidassa 13 maalia 37 ottelussa. 

Forsell on kuitenkin esiintynyt Koronassa pirun hyvin. Puolassa palattiin tositoimiin parin kuukauden tauon jälkeen toukokuun lopussa. Forsell on pelannut tämän jälkeen seitsemän matsia, joissa on syntynyt peräti neljä maalia.

Pelkkä maalimääräkin on komea. Suoritusta tosin korostaa maalien syntytapa. Forsell on nimittäin paukuttanut toinen toistaan upeampia vapareita sisään.

Forsell on epätyypillinen suomalaisfutaaja. Hän tekee kentällä poikkeuksellisia ratkaisuja ja kääntää kamppailuja henkilökohtaisella osaamisella omiensa eduksi. Varsinkin erikoistilanteissa Forsell on lähestulkoon omaa luokkaansa Suomessa.

Onkin mielenkiintoista nähdä, että minkälaisen roolin Markku Kanerva kaavailee Forsellille EM-joukkueeseen. Pelkästään vapareiden takia Forsell pitäisi ehdottomasti ottaa ryhmään mukaan.

Suomalaisen hyvät otteet ovat olleet laiha lohtu Koronalle, joka putoaa ensi kaudeksi sarjaporrasta alaspäin. 

Forsell on toki takonut niin kovat näytöt pöytään, että ottajia pitäisi olla muistakin sarjoista.

Varhainen voitonmaksu
80 Shares