3 Shares

Pelimiehen uudessa juttusarjassa kerrataan jokaisen Liiga-joukkueen pelaajatilannetta ja pohditaan, mitä joukkueen kokoonpano tarvitsee. Ensimmäisenä vuorossa on HIFK. (Kuva: AOP)

HIFK menetti viime kauden jälkeen pari kovaa tekijää, mutta kokonaisuudessaan joukkue on hyvin samanlainen kuin viime kaudellakin. Se on puhtaasti vain hyvä asia, sillä jatkuvuus on kaiken a ja o.

Joukkueesta poistuivat muun muassa Teemu Turunen ja Otto Paajanen, mikä teki ison loven, mutta materiaali on edelleen laadukas. Oletettavaa on, että seuran urheilujohtaja Tobias Salmelainen tekee vielä kovia hankintoja ennen kauden alkua. Tähän mennessä IFK on löytänyt markkinoilta vain yhden tekijämiehen, Alex Broadhurstin.

Kolme pelaajatyyppiä, joita HIFK:ssa tarvitaan:

Tähtitason laituri

Turuselle ei ole vielä hankittu korvaajaa, joten IFK:ssa kaivattaisiin kovan luokan laituria, joka osaisi rakentaa peliä ja tehdä maaleja. Ville Leskinen, Jesse Saarinen ja Sebastian Dyk ovat kärkikenttien laitureita, mutta heidän lisäkseen nipussa nähtäisiin mielellään vielä yksi nimimies, vaikka Niklas Nordgren ja Juha Jääskä saattavatkin olla hyviä aseita ensi kaudella. Yksi vaihtoehto voisi olla Jonas Enlund, joka on pelannut 10 viime vuotta KHL:ssä. Ehkä rahaa on jo kerätty tarpeeksi, ja paluu kotiin kuulostaa hyvältä?

Monipuolinen sentteri

Broadhurst hankittiin kärkikenttien sentteriksi, ja Anton Lundellin odotetaan pelaavan huipputasolla. Myös Jere Sallinen lienee tällä hetkellä sentterin tontilla. IFK:sta löytyy myös muita vahvoja pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan keskellä, kuten Jääskä ja Juho Keränen, mutta tälle osastolle voisi hyvinkin hankkia kilpailua, sillä Sallinen, Jääskä ja Keränen pystyvät pelaamaan myös laidassa. Broadhurst voi olla Pohjois-Amerikasta tulevana pelaajana floppi, ja Lundellin nuoruus sekä mahdollinen NHL-hyppy täytyy ottaa huomioon. Siksi IFK:ssa kaivattaisiin yhtä varmaa ja monipuolista sentteriä, joka pystyy hyppäämään jäälle tilanteessa kuin tilanteessa. Yksi hyvä vaihtoehto olisi Matias Myttynen. Halvempi vaihtoehto olisi ex-HIFK-tähti Corey Elkins, joka teki viime kaudella paluun tositoimiin Norjassa.

Fyysinen pelote neloskenttään

IFK:lla on mukavasti hyökkääjiä, ja alempiin kenttiin löytyy paljon tunkua. Mukaan mahtuisi kuitenkin yksi kokenut neloskentän jyrä, jolla olisi nopeutta ja fyysisyyttä. Tarvetta on etenkin nyt, kun Lennart Petrell on sivussa pitkään. Vaihtoehtoja löytyy useampia, ja etenkin ulkomaat ovat täynnä tällaisia pelaajia.

NHL ilmaisveto
3 Shares