0 Shares

Kanadassa on viime viikkoina spekuloitu, että Winnipeg Jetsin kannattaisi kaupata Patrik Laine muualle. Vaikka siirto on hyvin epätodennäköinen vaihtoehto, sitäkään mahdollisuutta ei voi poissulkea, sillä Jetsin on tehtävä muutoksia joukkueeseensa. (Kuva: AOP)

Jos Jets kauppaa Laineen, olisi se erittäin typerä päätös seuran johdolta. Viime kausi osoitti, että Laineesta on kovaa kyytiä tulossa todellinen supertähti NHL-jäille.

Mutta jos Jets päätyisi tähän outoon ratkaisuun, mihin seuraan Laine voisi päätyä? Ottajia olisi jonoksi asti, mutta kaikille suomalaisen hankkiminen ei ole realistinen vaihtoehto. NHL:stä löytyy kuitenkin muutama seura, jotka voisivat tosissaan havitella laituria riveihinsä.

Listasimme kolme todennäköisintä seuraa, joihin Laine voisi siirtyä ennen uuden kauden alkua:

Montreal Canadiens

Montrealin GM Marc Bergevin ei ole peitellyt sitä, että seura haluaa hankkia riveihinsä tähtitason hyökkääjän. Esimerkiksi viime kesänä seura yritti kaapata Sebastian Ahon Carolina Hurricanesista. Seuralta puuttuu huippuhyökkääjiä ja etenkin luontaisia maalintekijöitä, joten Laine olisi enemmän kuin tervetullut Montrealiin.

Laineen 6,75 miljoonan dollarin vuosipalkka aiheuttaa ongelmia, mutta Canadiens pystyisi ottamaan sen itselleen. Vuoden päästä Tappara-kasvatti sorvaa uuden pahvin, ja Montreal pystyy tarjoamaan hänelle tarpeeksi hyvän diilin, sillä useat joukkueen avainpelaajat astuvat vapaille siirtomarkkinoille kauden 2020-21 jälkeen.

Jotta siirto voisi toteutua, pitäisi Laineen suostua jatkosopimukseen ennen treidin toteutumista.

Calgary Flames

Yksi todennäköinen vaihtoehto voisi olla myös Flames, jossa niin ikään tiedetään Laineen arvo sekä kaukalossa että kaukalon ulkopuolella. Flamesin pääasiallisena tehtävänä on saada ensi kauden pakisto valmiiksi, ja se vaatiikiin työtä, mutta samaan aikaan seurassa mietitään hyökkäyksen vahvistamista.

Flamesin hyökkäys on jo vahva, mutta laidoille pitäisi saada hieman lisää tulivoimaa. Laine toisi sitä runsaasti. Laineen ja Calgaryn avioliitto voisi onnistua siten, että Johnny Gaudreau jättäisi liekkipaidat, kuten on huhuiltu. Samanlaista palkkaa Laineen kanssa nauttivasta Gaudreausta tulee kahden vuoden päästä rajoittamaton vapaa agentti, ja Flames hankkiutunee hänestä eroon ennen sitä. Se voi tapahtua jo tänä syksynä.

Tässä valossa Laineen siirtyminen Flamesiin ei kuulostaa kovin kaukaa haetulta skenaariolta.

Minnesota Wild

Jos Jetsissä jatkaminen jätetään pois laskuista, on Laineen todennäköisin ensi kauden osoite Minnesota. Wildin GM Bill Guerin on valmis tekemään isoja muutoksia ja nuorentamaan joukkuetta, joka tarvitsisi juurikin Laineen kaltaista maalitykkiä.

Guerin on jo hankkiutunut eroon Eric Staalista ja Mikko Koivusta. Jason Zucker sai lähteä jo viime talvena. Wild etsii uusia johtajia, ja se on varmasti kiinnostunut Laineesta, jos Jets kaupittelee suomalaistaan.

Wildilla olisi vieläpä sellainen pelaaja, jonka Jets haluaisi, ja hän on puolustaja Matt Dumba. Kuusi miljoonaa dollaria vuodessa tienaava tähtipuolustaja on ollut siirtohuhujen kohteena, ja hänen uskotaan vaihtavan maisemaa ennen uuden kauden alkua. Jetsin alakerta tarvitsee kipeästi johtavia puolustajia, ja Dumba lienee kanadalaisseuran toivelistan kärkipäässä. Dumba-Laine-treidi kuulostaa molempien seurojen korvaan melko hyvältä, joskin Jets tarvitsee kaupan kylkeen muutakin kuin vain Dumban.

0 Shares