0 Shares

Uusi kausi, sama Zlatan. (Kuva: AOP)

Zlatan Ibrahimovic pyssytti joukkueelleen Serie A:n kauden avauksen kunniaksi kaksi maalia maanantai-iltana. Niiden turvin AC Milan voitti matsin 2-0. Ah, vanheneeko Ruotsin teräsmies koskaan?

Kyllä vanhenee, seuraavan kerran 3. lokakuuta, jolloin mittariin tulee 39 vuotta. Vielä se ei kuitenkaan juuri näy kentällä. Ota tästä haltuun viisi faktaa, joita tuskin tiesit Zlatanista.

1. Lähellä lopettamista 16-vuotiaana

Ibra meinasi lopettaa futiksen 16-vuotiaana työskennelläkseen telakalla. Päämääränä oli ansaita rahaa perheelle, joka ei uinut rahassa. Valmentaja onneksi suostutteli pelaajaa päättämään toisin. Nykyisillä palkkatasoilla onkin varmaan vielä enemmän varaa auttaa perhettä, jos he vielä apua kaipaavat. Viime vuonna liksaa tuli 7,2 miljoonaa.

2. Valitsi Ruotsin maajoukkueen kolmesta vaihtoehdosta

Zlatan syntyi Ruotsissa bosnialaiselle isälle ja kroatialaiselle äidille, joten hän olisi voinut pelata mille tahansa kolmesta maajoukkueesta. Hän valitsi Ruotsin, koska syntyi ja varttui siellä. Kovin suuriin urotekoihin joukkue ei Ibran aikana ole yltänyt, mutta hän henkilökohtaisesti kyllä pärjäsi sielläkin ja nousi ylivoimaisesti Ruotsin kaikkien aikojen maalintekijäksi 62 maalilla. Nyt hän on ollut eläköityneenä maajoukkueesta jo yli neljä vuotta, mutta haastajaa ei tilastossa näy.

3. Xboxit joukkuekavereille

Zlatan tunnetaan julkisuudessa arroganttina tyyppinä, mutta pelatessaan PSG:ssä vuonna 2013 hän osoitti maailmalle myös jalompaa puoltaan. Hän hoiti jokaiselle kaverille pukukopissa oman Xbox Onen, joka silloin oli uunituore, ja vielä limited edition -mallin. Pieni zlatanmainen twisti kuitenkin: jokainen konsolissa tuli hänen omalla nimikirjoituksellaan.

4. Kaksi mustaa vyötä

Taipuisa Zlatan potkii joukkuekavereitaan toisinaan vitsillä päähän. Tapa ei ole jäänyt noteeraamatta yleisöltä niin kuin ei myöskään italialaiselta Taekwondo-joukkueelta, joka myönsi pelaajalle tästä kunnianosoituksena mustan vyön, ei siis sen oikean, vaan kunniaversion. Tosin, Zlatanilla on myös oikeasti musta vyö, jonka hän sai 17-vuotiaana Ruotsissa.

5. Noteerattu ruotsin kielen virallisessa sanakirjassa

Att zlatanera. Se on ruotsin kielen virallisen sanakirjan mukaan slangisana, joka tarkoittaa selviytymistä ja dominoimista. Mies itse puhuu sujuvasti viittä kieltä, joihin kuuluvat ruotsin lisäksi bosnia, englanti, espanja ja italia.

0 Shares