0 Shares

Lokakuussa alkavan Liiga-kauden vuoden tulokas -kisasta on tulossa tasainen taisto. Pelimies esittelee Liigan ennakkoon kovimmat tulokkaat. (Kuva: AOP)

Brad Lambert, JYP

HIFK:sta tullut superlupaus on vasta 16-vuotias, mutta hyökkääjä on jo valmis loistamaan Liiga-jäillä. Harjoituskausi on osoittanut, että Lambert tulee olemaan koko kauden seuratuin nuori pelaaja. Ei olisi ihme, jos hän takoisi debyyttikaudellaan jo 30 tehopistettä. Liigan tulokaspalkinto annetaan pelaajalle, joka osoittaa eniten kykyä nousta kansainvälisesti menestyneeksi pelaajaksi, joten vuonna 2022 varauskelpoiseksi tuleva Lambert on selkeä voittajasuosikki. Sekä keskellä että laidassa pelaava suomalais-kanadalainen taituri on pelannut harjoituskaudella kuusi ottelua tehoin 1+8=9 ollen JYPin paras pistemies.

Roby Järventie, Ilves

Lokakuussa NHL-varauksen saava laitahyökkääjä voi olla Ilveksen kauden suurimpia komeettoja. 18-vuotias pelaaja on nopea, taitava ja fyysisesti tarpeeksi vahva. Harjoituskaudella on syntynyt 12 ottelussa tehot 4+4=8, joskin hyvää pistesaldoa selittää myös 3v3 Super Series -ottelut. 189-senttinen Järventie on kuitenkin osoittanut olevansa valmis isoon rooliin Liigassa. Viime kaudella nuorukainen iski Mestiksen Kooveessa 36 ottelussa huimat 23 täysosumaa ja 38 tehopistettä.

Aatu Räty, Kärpät

17-vuotiaalla sentterillä on kova työ napata rooli Kärpistä. Monessa muussa seurassa hän olisi automaattisesti vähintään kolmoskentän pelaaja. Rädyllä on kuitenkin kaikki eväät olla iso tekijä myös Oulussa, sillä hän on täysin poikkeuksellinen lahjakkuus. On kokoa, pelisilmää, kiekollista taitoa ja monipuolisuutta. Räty pelasi jo viime kaudella 12 Liiga-ottelua, joissa syntyi tehot 2+2=4. Pelilliset otteet tekivät vaikutuksen. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Räty varataan ensi kesän NHL Draftissa viiden ensimmäisen pelaajan joukossa.

Ruben Rafkin, TPS

Tulokaskisan ennakkosuosikkeihin ei ole tyrkyllä liikaa puolustajia. Kärpissä olisi parikin potentiaalista nimeä, mutta nuoret lahjakkuudet jäävät nimivahvassa ryhmässä rajalliseen rooliin. Siksipä parhaaksi tulokaspuolustajaksi voidaan nostaa 18-vuotias Rafkin, joka jätti Pohjois-Amerikan juniorisarjat neljän vuoden jälkeen. Rafkin alkaa olla fyysisesti vahva, ja hänen kiekolliset taidot ovat hyvät. Harjoituskaudella on syntynyt 11 ottelussa tehot 2+3=5. Parhaimmillaan Rafkin nousee Palloseuran top 4 -puolustajiin, saa ylivoima-aikaa ja tekee yli 20 tehopistettä. Tällöin hän olisi tulokaskisassa kärkijoukossa.

Kasper Simontaival, Tappara

Tapparan 18-vuotiaasta laiturista on kohistu jo parin vuoden ajan, mutta murtautuminen Liiga-miehistöön on jäänyt haaveeksi. Jossain toisessa seurassa Simontaival olisi voinut saada roolia jo viime kaudella. Taitavalla pelaajalla on iso työ vakiinnuttaa paikkansa edustuksessa, mutta se on täysin mahdollista. Kaiken mennessä nappiin Simontaival saa paikan kakkos-kolmoskentistä ja kakkosylivoimasta. Tällöin 30 tehopisteen kausi on mahdollinen. Simontaival tullaan varaamaan NHL:ään lokakuussa.

Aapeli Räsänen, KalPa

Vuoden tulokas tulee todennäköisesti olemaan joku alle 20-vuotias lahjakkuus, sillä palkintoa ei jaeta puhtaasti parhaalle pistemiehelle. Silti on mahdollista, että 22-vuotias Räsänenkin voi napata pystin itselleen. Jos nuoremmat eivät pelaa aivan odotusten mukaan, voi Räsänen olla paras tulokas, sillä sentterillä on kaikki ainekset nousta KalPan johtaviin pelaajiin. Vahvaa kahden suunnan peliä esittävä Edmonton Oilersin varaus on tehnyt harjoituskaudella neljässä ottelussa tehot 1+3=4. Liigassakin pisteitä tulee tippumaan tasaiseen tahtiin, joten 30 tehopisteen rajan ylitys on täysin mahdollista. Tämän päälle sentteri tulee esittämään loistavaa puolustussuunnan peliä.

0 Shares