0 Shares

Liigassa on valtava määrä mielenkiintoisia pelaajia ensi kaudella, joita kannattaa seurata poikkeuksellisen tarkasti. (Kuva: AOP)

Helpotamme katsojia ja valitsimme jokaisesta joukkueesta yhden pelaajan, joka kannattaa ottaa erityisen tarkkaan seurantaan kauden aikana.

HIFK: Anton Lundell

Tulevan draftin mielenkiintoisimpia nimiä. Lundell ei tule todennäköisesti pelaamaan Suomessa enää ensi kaudella, niin superlupauksen otteista kannattaa nauttia nyt. Poikkeuksellisen kypsä pelaaja ikäisekseen.

HPK: Jared McIsaac

Todella mielenkiintoinen 20-vuotias pakkihankinta Kerholta. McIsaac varattiin toisen kierroksen alussa vuonna 2018, mutta kanadalainen on pelannut toistaiseksi vain juniorisarjoissa – mutta todella väkevin ottein. Potentiaalia on todella paljon.

Ilves: Ville Meskanen

Meskanen saapui Ilvekseen kesken viime kauden, mutta jälki oli silloin jo väkevää. Teki kaudella 2017-18 peräti 24 maalia 48 matsissa. Vastuuta on jälleen valtavasti tarjolla, joten potentiaalinen nimi maalipörssin kärkeen.

Jukurit: Vitali Abramov

Viime kaudella kaksi peliä Ottawa Senatorsissa, nyt Mikkelissä. Poikkeuksellisen kova hankinta Jukureilta. 22-vuotiaan venäläisen kehityskäyrä osoittaa rajusti ylöspäin ja odotusarvo on kova.

JYP: Brad Lambert

Harvasta 16-vuotiaasta kiekkoilijasta on puhuttu yhtä paljon kuin Lambertista. Jyväskylä on tosin kolmeen vuoteen jo kolmas Liiga-organisaatio. Lambert kuuluu jopa kansainvälisesti ikäluokkansa huippulupauksiin ja potentiaali on lähes rajaton.

KalPa: Aapeli Räsänen

Tapparan kasvatti on kiekkoillut edelliset neljä kautta Pohjois-Amerikassa ja nyt edessä on ensimmäinen kausi aikuisten sarjassa. 22-vuotias kiekkoilija on ikäisekseen todella kypsä ja Kuopiossa on tarjolla iso rooli. Tehnyt vakuuttavaa jälkeä nuorten maajoukkueissa.

KooKoo: Kasper Björkqvist

Björqvist on vielä Suomessa varsin tuntematon tapaus, vaikka vyöltä löytyy muun muassa nuorten maailmanmestaruus. Viime kausi meni pipariksi loukkaantumisten takia. 23-vuotias laituri hakee nyt KooKoosta seuraavaa isoa askelta eikä sen ottamiseen ole lähtökohtaisesti mitään esteitä.

Kärpät: Rädyn veljekset

Oululaisten kohdalla tehdään poikkeus ja otetaan tähän kaksi pelaajaa. Kärppien juniorimylly tuottaa jatkuvalla syötöllä lahjakkaita junioreita, mutta murtautuminen Liiga-joukkueesen on ollut usein haastavaa. Aatu ja Aku Räty ovat kuitenkin Kärppienkin mittapuulla todella potentiaalisia. 19-vuotias Aku ja vuotta nuorempi Aatu ottivat jo viime kaudella tuntumaa pääsarjakiekkoon, mutta ensi kaudella odotukset ovat suuremmat. Varsinkin vasta ensi vuonna varauskelpoiseksi tuleva Aatu kannattaa ottaa seurantaan.

Lukko: Vili Saarijärvi

Saarijärvi kiekkoili peräti kuusi edellistä kautta Amerikassa. Edelliset kolme sesonkia ovat sujuneet AHL:ssä, joten 23-vuotiaasta pelaajasta ei voida missään nimessä puhua juniorina. RoKin kasvatti hakee kotimaasta isoa askelta eteenpäin urallaan ja ainekset siihen ovat olemassa: Raumalla on tiedossa iso rooli. 

Pelicans: Iikka Kangasniemi

Kangasniemen Helsingin valloitus ei mennyt aivan putkeen, joten edessä on paluu tutuille kulmille Lahteen. Pienikokoinen hyökkääjä on äärimmäisen taitava, mutta nyt ura pitäisi saada takaisin oikealle polulle. Varsinkin pisteiden suhteen odotusarvo on kova.

SaiPa: Jacob Moverare

Harvinaisen kova hankinta lappeenrantalaisittain. Moverare oli viime kaudella Frölundan pakkien paras pistemies tehoin 7+12. SaiPalla on taustaa erinomaisista ulkomaalaishankinnoista, mutta 22-vuotiaan ruotsalaisen kohdalla odotusarvo on poikkeuksellisen kova. Pelaa ensi kauden Lappeenrannassa lainalla Los Angeles Kingsistä. 

Sport: Patrik Karlkvist

Järjettömän kovat tehot viime kaudella Allsvenskanissa: 52 matsia ja 30 maalia sekä 38 syöttöä. 28-vuotias hyökkääjä ei ole kuitenkaan pelannut koskaan pääsarjassa, vaan pelejä Ruotsin toiseksi korkeimmalla tasolla on lähes 300. Mielenkiintoinen hankinta, jolta sopii odottaa pisteitä. 

Tappara: Patrik Virta

Virta säväytti TPS:ssa kaudella 2017-18 ja lähti sitten KHL:ään. Tämän jälkeen on ollut haastavampaa. Viime kausi oli rikkonainen, mutta hyökkääjä väläytteli osaamistaan. Nyt 24-vuotiaalla HPK-kasvatilla on edessään iso kausi.

TPS: Ruben Rafkin

Rafikinilla on vahva tausta Amerikan juniorisarjoista, mutta nyt oli aika paluulle kasvattajaseuraan. Edessä on ensimmäiset pelit miesten sarjassa, joten totuttelu voi vaatia aikaa 18-vuotiaalta pakilta. Tämä tulevan draftin mielenkiintoinen nimi kannattaa kuitenkin ottaa seurantaan potentiaalinsa takia.

Ässät: Nick Merkley

Merkley pelasi viime kaudella neljä peliä New Jersey Devilsin riveissä ja tehojakin kertyi 1+1. 23-vuotias pelaaja on äärimmäisen mielenkiintoinen nimi ja ehdottomasti yksi tulevan kauden kovimpia hankintoja. Tehnyt paljon tehoja läpi uransa, joten saman sopii odottaa jatkuvan myös Porissa. 

0 Shares