0 Shares

Suomalaisen vapaaottelun ykkösnimi Makwan Amirkhani astuu kehään seuraavan kerran lokakuun alussa, Makwan vahvisti Betsafen tiedotteessa. (Kuva: TT)

Amirkhanin ottelu aikaistui, sillä hän kohtaa 10.10. Abu Dhabin Fight Islandilla Edson Barboza. Potkunyrkkeilytaustainen vastustaja on parhaimmillaan sijoitettu UFC:ssä kevytsarjan neljänneksi. Nykyään hän ottelee yhtä sarjaa alempana. 

– Minulla on ollut jo pitkään sellainen tunne, että voin haastaa sarjani kärkikymmeniköstä kenet vain. Olen paha vastustaja heistä jokaiselle. Treenien suhteen kaikki on mennyt suunnitellusti ja mieleni on tyyni, Amirkhani toteaa peliyhtiö Betsafen haastattelussa

Ottelu on Amirkhanin uran toistaiseksi suurin. Suomalainen onkin jo alkanut sisäistämään kelloaan niin, että vuorokausirytmi noudattelee ottelupäivän aikataulua. Matsi käydään aamuyöstä Suomen aikaa.

– Nyt menen nukkumaan viiden tai kuuden maissa aamulla. Harjoitukset vedetään tiimin kanssa keskellä yötä. Onneksi kun iltapäivällä herään, on vielä valoisaa, eikä tarvitse elää kokonaan pimeässä. 

Matsi tulee nopeasti vastaan, mutta se ei Makua haittaa.

– Meillä on ollut koko ajan täysi tohina päällä. Alan ammattilaisena on pysyttävä kunnossa ympäri vuoden ja oltava valmiina otteluun heti kun kutsu käy. Nyt tiimi hoitaa paperihommat, sen jälkeen mennään paikan päälle, otetaan iso salkku rahaa ja tullaan kotiin.

Suomalaisen itseluottamus on jälleen kerran huipussaan.

– Minä tulen olemaan ottelun kapellimestari. Päätän, minne kehässä mennään ja mitä siellä tehdään. Ratkaisen ottelun parin ensimmäisen minuutin aikana. Totta kai olen valmis myös täyteen 15 minuuttiin, jos tarve niin vaatii.

Amirkhani otteli edellisen kerran heinäkuussa. Tuolloin hän kukisti Danny Henryn anakondakuristuksella ensimmäisessä erässä juurikin Fight Islandilla. Yhteensä UFC-matseja on takana kahdeksan, joista voittoja on kuusi.

Varhainen voitonmaksu
0 Shares