0 Shares

NHL Draft käydään tällä viikolla tiistaina ja keskiviikkona. Pelimies esittelee vähemmän hehkutetut suomalaisnimet, joilla on mahdollisuus saada varaus Draftin loppupäässä. (Kuva: AOP)

Axell Rindell, Jukurit

Reilu vuosi sitten HIFK:n junioreista Jukurien edustukseen hypännut puolustaja oli viime kaudella Liigan suurimpia yllättäjiä, kun taitava puolustaja iski 47 ottelussa tehot 6+16=22. Upea kausi herätti myös NHL-pelaajatarkkailijoiden mielenkiinnon. Jo kahdesti varattavissa olleen Rindellin hyökkäyspään taidot ovat erinomaiset, mutta pienehkö koko ja puolustuspään pelaaminen verottavat jonkin verran. Siksi varaus tulee todennäköisesti loppupäässä, mutta jokin seura voi ottaa riskin ja napata Jukurit-tähden jo aiemminkin.

Joel Määttä, Sioux City Musketeers

Jokerien A-nuorista Yhdysvaltoihin USHL-juniorisarjaan hypännyt Määttä esitti hyviä otteita debyyttikaudellaan rapakon takana. 188-senttinen sentteri iski kauden 43 ottelussa tehot 11+14=25. Määttä on ennen kaikkea monipuolinen tapaus, jolla voi olla tulevaisuus alempien kenttien pelaajana NHL:ssä. Siksi varausta ei kannata odotella ensimmäisillä kierroksilla, mutta eiköhän jokin seura nappaa hänet viimeistään kuudennella tai seitsemännellä kierroksella.

Christoffer Sedoff, Red Deer Rebels

Vahva luistelutekniikka ja erinomainen pelinlukutaito tekevät Sedoffista hyvän puolustuspään pelaajan. Sedoffilla on myös tarpeeksi taitoa avaamaan peliä. Maksimipotentiaali ei ole erityisen korkealla, mutta Sedoffista voi kasvaa vahva kolmosparin puolustaja NHL:ään, miksi hänen nimensä saatetaan kuulla Draftin viimeisillä kierroksilla. Sedoff pelasi viime kauden Kanadassa juniorisarja WHL:ssä, johon hän palaa tällä kaudella heti kun kausi käynnistyy. Tällä hetkellä mies pelaa lainalla Mestiksen FPS:ssä.

Matias Rajaniemi, Pelicans

Pelicansin isokokoinen ja fyysinen pakki debytoi Liigassa viime kaudella ja teki saman tien vaikutuksen. Nyt Rajaniemi yrittää roikkua koko kauden Pelicansin pelaavassa miehistössä, ja siinä onnistuminen ei ole mahdottomuus, vaikka NHL:n lainamiehet tekivätkin tehtävästä hankalamman. 193-senttinen Rajaniemi pelaa vahvaa kiekotonta peliä, ja hän osaa myös antaa hyvän ykkössyötön. Miehen nimi on varmasti ympyröity monen NHL-seuran papereissa viimeisten kierrosten aikana.

Ville Ottavainen, Kärpät

193-senttinen puolustaja vietti viime kauden Kanadassa juniorisarja OHL:ssä, jossa tilille tuli 53 ottelua tehoin 4+11=15. Nyt Ottavainen pelaa taas Kärpissä, jossa mahtuminen Liiga-miehistöön on hankalaa. Kyseessä on kuitenkin raamikas ja fyysinen pakki, jolla voi olla edessään vahva tulevaisuus oman pään erikoismiehenä.

Juho Markkanen, SaiPa

Draftissa varataan ainakin yksi suomalainen maalivahti (Joel Blomqvist), mutta myös toinen veskari saattaa kuulla nimensä, ja hän on SaiPan Markkanen. Ex-NHL-vahti Jussi Markkasen poika esitti viime kaudella lupaavia otteita sekä SaiPan A-nuorissa että hetkellisesti myös Mestiksen Ketterässä. 187-senttisen nuorukaisen potentiaali on korkealla, ja Markkasta on taatusti seurattu tarkasti NHL-seurojen toimesta.

Karri Aho, Ilves

Puolustaja Aho on vahva joukkuepelaaja, joka ei anna tuumaakaan periksi. Aho blokkaa laukauksia, taklaa ja avaa peliä hyvin. Hyökkäyspään potentiaali ei ole erityisen korkealla, mutta Ahostakin on kasvamassa erittäin laadukas yleispuolustaja. Nuorukainen pelasi viime kaudella pääosin Ilveksen A-nuorissa, mutta hän sai tililleen myös kahdeksan Mestis-ottelua KOOVEEssa tehoin 1+4=5. Tämä kausi kulunee kokonaan KOOVEEssa.

Rami Määttä, Ässät

Määttä ei ole kovin iso puolustaja, mutta hän sijoittuu hyvin ja pelaa viisaasti, miksi hän on arvokas tekijä omassa päässä. Määtällä on myös hyvät kiekolliset taidot, joten kyseessä on melko monipuolinen pakkaus. Hän ei ole millään osa-alueella parasta A-luokkaa, miksi ässälupauksella ei ole asiaa kärkikierroksille, mutta varauksen saaminen viimeisillä kierroksilla on täysin mahdollista.

Juuso Mäenpää, KalPa

Sentteri Mäenpää loisti viime kaudella Jokerien A-nuorissa, jossa hän iski 52 ottelussa tehot 12+37=49. Kyseessä on todella taitava, nopea ja hyvällä pelisilmällä operoiva hyökkääjä, jonka varauksen ainut este on 169-senttinen kroppa. Välillä NHL-seurat varaavat näinkin lyhyitä pelaajia, jos taidot ovat huippuluokkaa. Siksi Mäenpäällä on pieni sauma viimeisten kierrosten varaukseen. Tällä kaudella Mäenpää pelaa KalPassa, ja nuorukaisen alkukausi kulunee kokonaan A-nuorissa.

Joonas Oden, KooKoo

20-vuotias laitahyökkääjä on ollut varattavissa jo kahdesti, mutta työteliäs ja nopea pelaaja on toistaiseksi jäänyt ilman varausta. Nyt hänellä on siihen hyvä sauma, sillä Odenilla on allaan kelpo Liiga-kausi, jonka aikana hän pelasi myös nuorten MM-kisoissa. Oden oli nuorten MM-jäillä Suomen parhaimmistoa tehtailtuaan seitsemässä ottelussa tehot 3+3=6. Odenista voi kasvaa taalajäille energinen alempien kenttien työmyyrä, joka pystyy tekemään hyviä asioita myös kiekon kanssa.

Peetro Seppälä, KooKoo

Viimeisenä esiin nostetaan Odenin joukkuekaveri, puolustaja Seppälä. Hänkin on jo kolmatta kertaa varattavissa. 187-senttinen Seppälä nousi viime kaudella KooKoon alakerran luottomieheksi, ja hän on jo Liiga-tasolle kelpo yleispuolustaja. Kehitettävää on vielä paljon, mutta Seppälästä voi tulla hyvä kolmosparin puolustaja jopa NHL:ään asti, sillä puolustustaitojensa lisäksi hän osaa pelata kiekonkin kanssa.

0 Shares