0 Shares

Makwan Amirkhani kohtaa Edson Barbozan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Ottelu on Makun uran tärkein. (Kuva: AOP)

Amirkhani on otellut UFC:ssä kahdeksan matsia, joista suomalaisen voittoon on päättynyt viisi. Viimeisimpänä hän kohtasi Danny Henryn heinäkuussa ja hoiteli matsin anakondakuristuksella.

31-vuotias ottelija on kulkenut pitkän taipaleen, mutta matka on vielä kesken. Nyt miehen ympärillä on oikeita ihmisiä ja työnteko maistuu.

– Mä nautin erittäin paljon tästä matkasta huipulle. Mä olen kerännyt ympärilleni viimeisen parin vuoden aikana ihmisiä, jotka on saman tyyppisiä ihmisiä kuin minä. Jos he eivät ole samantyyppisiä ihmisiä kuin minä, vaikka totta kai me ollaan jokainen omalla tavallaan yksilöitä, niin samat arvot täytyy olla, muuten tähän veneeseen ei mahdu, Amirkhani toteaa Betsafen sivuilla olevalla ”Makwan Amirkhani – Warrior in a Garden” -dokumentissa.– Tuntuu, että mä pelaan palapeliä, missä mä kokoan oikeat palaset kohdilleen ja tiimityöskentelyä tämä on. Mä en näe tätä enää yksilölajina, muut urheilija ja kamppailijat voi nähdä tämän yksilölajina, mutta en minä. Jos mä äkkiä lasken nii tässä on varmaan 15 henkeä jotka työskentelee mun kanssa.

Maku kiinnittää nyt enemmän huomiota myös ihmisiin hänen ympärillään. Ketkä tahansa eivät huippu-urheilijan lähipiiriin pääse.

– Terveys on pakko olla numero yksi jos haluaa urheilla mun kanssa. Me urheillaan niin kovaa, että mä en halua nähdä väsyneitä ihmisiä, vaan pirteitä ja positiivisia ihmisiä jotka antaa mulle sitä positiivista fiilistä, niin mä pystyn antamaan saman takasin. 

Maku on muuttunut paljon vuosien saatossa. Nyt hän puskee eteenpäin positiivisuuden voimalla.

– Olen mielelläni positiivinen esimerkki ja jaan positiivista energiaa, kuin että olisi sellainen uhoaja. Joka fanittaa tai kattoo mua ylöspäin, ja hänen mielestään se on ok, että uhoaa urheilun ulkopuolella, koska Makukin tekee niin. Sellaseen en halua olla enää osallisena. Se brändi ja nimi on luotu. Se on kiinnostava ilman sitä uhoamistakin.

Voit katsoa koko videon tästä.  Maku kävi muun muassa koronatestissä, joka ei mennyt aivan putkeen.

Makwan Amirkhani ja Edson Barboza kohtaavat lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Kokenut Barboza lähteää selkeänä ennakkosuosikkina matsiin: brasilialaisen voittokerroin on 1,37, kun taas Amirkhanin vastaava on 3,20. Voit tsekata kaikki matsin kohteet Betsafen sivuilta.

Varhainen voitonmaksu
0 Shares