0 Shares

Viimeinen vuosi on ollut Vaasassa  todella haastava. Sport lähti viime kauteen suurin odotuksin, mutta kaudesta muodostui pannukakku. Lupauksia herättäneen päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma sai kenkä viime marraskuussa. 

Tilalle tuli Risto Dufva. Valinta kummastutti monia. Ja aiheestakin: Dufva oli työskennellyt aiemmin kaudella Puolassa. 

Tuloksellisesti esitykset olivat huonoja Vaasassa. Kauden 24 viimeisestä matsistaan Sport voitti vain viisi. 

Vaasalaiset jäivät runkosarjan jumboksi. Matkaa kymmenen sakkiin kertyi 26 pinnaa. 

Dufvan asemaa kyseenalaistettiin paljon muun muassa sosiaalisessa mediassa. Sportilla on rajalliset resurssit ja se on näkynyt joukkueen rakentamisessa: Vaasassa ei ole sarjan nimekkäintä nippua.

Koronakriisi on myös puraissut Vaasaa todella kovaa. Sport joutui siirtämään kaikki lokakuun kotimatsinsa myöhemmäksi. 

Kausi alkoi myös tappioilla Pelicansille ja Ässille. SIttemmin kurssi on piristynyt. Sport on hakenut HPK:sta ja Tapparasta vierasvoitot lukemin 1-0.

Upeita suorituksia Sportilta. Kaikkien haasteiden keskellä joukkue onnistuu kääntämään kurssiaan.

Iso kiitos kuuluu valmennukselle. Sport ei taatusti tule olemaan sarjan viihdyttävin joukkue tällä kaudella. Vaasalaiset eivät tule tekemään eniten maaleja. 

Dufva on kuitenkin todellinen velho vetämään ässiä hihoistaan ja tekemään iltapuhteet vastustajille poikkeuksellisen haastaviksi. Siitä osoituksena edellisten pelien voitot.

Sportia on kritisoitu paljon, aiheestakin. Dufvaa on kritisoitu paljon – ja täysin aiheellisesti. Tämä voi kuitenkin olla toimiva kombo.

Jos sinun pitäisi valita päävalmentaja peliin, jossa marraskuisena tiistai-iltana pitäisi hakea pisteet ison ennakkosuosikin kotiluolasta, niin kenet valitsisit? 

Tähän on vaikeaa keksiä parempaa nimeä kuin Risto Dufva. Jos joku, niin tämä kokenut valmentajavelho tietää, miten ennakkosuosikit kaadetaan rajallisella materiaalilla.

Sportin kurssi osoittaa tällä hetkellä ylöspäin. Meno vaikuttaa hyvältä ja eihän vaasalaisia voi kuin arvostaa, kun kultakypäränä viilettää Jonne Virtanen.

Varhainen voitonmaksu
0 Shares