0 Shares

Suomalaisia pidetään yleensä menestyshulluna kansana. Mikäli suomalainen menestyy jossakin, niin valtava huomioarvo kotimaassa on taattu. (Kuva: TT)

USA:n presidentinvaaleissa suomalaisilla ei ole menestysmahdollisuuksia, mutta suomalaiset ovat syystä tai toisesta täysin innoissaan tapahtumasta – ainakin vedonlyönnin mittakaavassa. 

Vedonlyöntiyhtiö Betsson kertoo, että suomalaisten vaaleihin asettamat panokset ovat jo jättimäisessä mittakaavassa. 

– Tätä on itsenikin vaikea uskoa, mutta totta se on: Suomalaiset ovat jo nyt, kolmisen viikkoa ennen vaalipäivää, lyöneet neljä kertaa enemmän rahaa kiinni vaaleihin kuin Leijonien MM-kultakevään 2019 finaaliotteluun, ihmettelee analyytikko Mattias Wennerkvist Betssonilta. 

Ruotsissakin on lyöty paljon vetoa molempien ehdokkaiden puolesta, mutta Suomessa innostus – ja naapurimaata isompi Joe Bidenin kannatus vetojen muodossa – on rahamäärällisesti täysin omassa luokassaan. 

– Jo neljä vuotta sitten USA:n vaaleissa oli innostusta, mutta varsinkin nyt ihmisillä tuntuu olevan selkeästi valmius laittaa rahaa kiinni näkemyksensä tueksi, Wennerkvist toteaa.

Betssonilla vaaleissa onkin jännitettävää myös taloudellisesti, sillä suomalaiset ovat lyöneet huomattavan paljon enemmän vetoja Bidenin puolesta. Donald Trumpin voitto tietäisi siis tilipäivää Betssonille, Bidenin voitto suomalaisille vedonlyöjille.

Biden on tällä hetkellä suuri suosikki vaaleissa: hänen kerroin on vain 1,50. Trumpin vastaava on 2,70.

Pääset kaikkiin kohteisiin tästä.

Varhainen voitonmaksu
0 Shares