0 Shares

NHL:n vapaiden pelaajien siirtomarkkinoilla riittää vielä kovia nimiä. Tässä ovat parhaimmat rajoittamattomat vapaat agentit ja heidän mahdolliset uudet seuransa. (Kuva: AOP)

Hyökkääjät:

Mike Hoffman

Pari viime kautta Florida Panthersissa pelannut Hoffman pystyy takomaan parhaimmillaan jopa 70 tehopisteen kausia, joten tarjolla on hyvin potentiaalinen laituri. Taitava hyökkäyspään pelaaja tyytynee lyhyempään sopimukseen Taylor Hallin tavoin, mutta vuosipalkka tulee olemaan noin kuusi miljoonaa dollaria. Yksi mahdollinen osoite on Carolina Hurricanes, joka haluaa vahvistaa kärkikenttiään.

Mikael Granlund

Myös Granlund saa tyytyä lyhyempään sopimukseen, ja hänen palkkansa saattaa olla pienempi kuin Hoffmanin. Hän on tällä hetkellä entisen Panthers-tähden ohella markkinoiden halutuimpia laitahyökkääjiä. Carolinan uskotaan olevan kiinnostunut myös Granlundista, ja suomalaistaituri olisi varmasti halukas liittymään näinkin potentiaaliseen seuraan. Huhujen mukaan Granlundin perässä on ollut monia seuroja, ja Carolinan ohella muita mahdollisia osoitteita ovat Minnesota Wild, Columbus Blue Jackets ja Florida.

Erik Haula

Floridassa viime kauden päättänyt Haula on tällä hetkellä markkinoiden halutuin sentteri. Monipuolinen pelimies kelpaisi joukkueeseen kuin joukkueeseen, joten kiinnostuneita on jonoksi asti. Myös Haula havitteli pitkää ja jopa 25-30 miljoonan dollarin arvoista pahvia, mutta koronatilanteen myötä hänkin tyytynee 1-2 vuoden mittaiseen sopimukseen ja etsii sen jälkeen isompaa diiliä. Tällä hetkellä yksi todennäköisimpiä osoitteita saattaa olla Arizona Coyotes.

Anthony Duclair

Ottawa Senators ei tarjonnut jatkoa Duclairille, miksi hänestä tuli 25 vuoden iässä rajoittamaton vapaa agentti. Duclair teki viime kaudella 66 ottelussa 23 maalia ja 40 tehopistettä, joten potentiaalia löytyy paljon. Palkkapyyntö voi olla kova, mutta monikaan ei ole valmis lyömään isoa pahvia käteen tälle kiekkokiertolaiselle. Detroit Red Wings on yksi potentiaalinen vaihtoehto.

Carl Söderberg

Kokenut sentteri on edelleen vahva tekijä taalajäillä. Hän pystyy pelaamaan hyvää oman pään peliä ja tekemään myös tehopisteitä, eikä hintalappu huimaa päätä. Söderbergin ykköstavoitteena lienee päästä seuraan, jolla on jonkinlaiset mestaruusmahdollisuudet. Toronto Maple Leafs on yksi todennäköisimpiä seuroja.

Andreas Athanasiou

Anthanasioun potentiaali on korkealla, vaikka viime kausi menikin hieman pieleen. Kaudella 2018-19 hän iski kuitenkin Detroitin paidassa 30 täysosumaa ja 54 tehopistettä, mikä oli kova temppu nopealta laiturilta. Moni seura on kiinnostunut Athanasiousta, ja esimerkiksi Carolina voi olla yksi vahvimmista kandidaateista, mikäli Granlund tai Hoffman päätyy muualle.

Joe Thornton

Kokenut sentteri aikoo vieläkin jatkaa uraansa. Jatko San Jose Sharksissa on täysin mahdollista, mutta huhuissa on pyörinyt myös Toronto. Thorntonista saa edelleen kelpo tekijän joukkueeseen, sillä johtajuuden lisäksi hän tuo jäälle paljon pelinrakentelukykyä.

Corey Perry

Perryn NHL-ura on ollut pahassa laskussa, mutta mennyt kesä osoitti, että Anaheim Ducksin entinen supertähti pystyy edelleen isoihin tekoihin taalajäillä. Dallas Stars haluaisi pitää konkarin itsellään, mutta se voi olla liian hankalaa palkkakattosyistä. Joka tapauksessa Perryn ura jatkuu, ja hänelle löytyy ottajia NHL:stä. Paluu Kaliforniaan ja siirtyminen esimerkiksi Los Angeles Kingsiin ei yllättäisi.

Ilja Kovaltshuk

Kovaltshuk osoitti viime kaudella, että hän pystyy edelleen olemaan kärkikenttien pelaaja NHL:ssä. Pelit kulkivat etenkin Montreal Canadiensissa, jossa hänet olisi haluttu takaisin. Montreal ei ole enää vaihtoehto, mutta Pohjois-Amerikasta löytyy seuroja, jotka haluavat taitavan venäläisen. Kovaltshuk varmasti suostuu pieneen palkkaan, mikä tekee hänestä houkuttelevan vaihtoehdon monille seuroille. Ehkä Columbus voisi olla kiinnostunut, sillä GM Jarmo Kekäläinen haluaa saada lisää taitoa hyökkäykseen.

Puolustajat:

Sami Vatanen

Vatasesta on tullut markkinoiden paras kiekollinen puolustaja, ja hänellekin riittää ottajia. Ongelma on vain siinä, että hänkin saa tyytyä lyhyeen sopimukseen, vaikka toiveissa oli pitkä ja rahakas pahvi. Tapetilla on ollut paluu Anaheim Ducksiin, ja se on kieltämättä yksi todennäköisimmistä vaihtoehdoista. Kovemmista seuroista yllätyskorttina voidaan nostaa esiin Boston Bruins.

Andy Greene

New Jersey Devilsin entinen kapteeni päätti viime kauden New York Islandersissa, joka haluaisi pitää konkarin riveissään. Eikä se ole ihme, sillä Greene on edelleen erinomainen puolustuspään pelaaja. Greene haluaa voittaa mestaruuden, ja moni mestaruutta tavoitteleva seura olisi valmis palkkaamaan hänet. Greene suostunee ottamaan palkanalennuksen, ja jos hän jättää Islandersin, voi uusi seura olla jokin itäisen konferenssin kärkijengeistä.

Zdeno Chara

Slovakian jätti pystyy yhä pelaamaan hyvällä tasolla taalajäillä, ja hän jatkanee uraansa. Jatko Bostonissa lienee ainoa vaihtoehto.

Ben Hutton

Hutton oli pitkään Canucksin alakerran luottomies. Viime kausi kului Kingsin nutussa, ja nyt osoite on taas vaihtumassa. Hutton on hyvä valinta kolmospakkipariin, eikä hänen palkkansa tule olemaan valtava. Siksi ottajiakin löytyy paljon. Anaheim ja Winnipeg Jets ovat potentiaalisia vaihtoehtoja.

Maalivahdit:

Craig Anderson

Veskareista kuumin nimi lienee 39-vuotias Anderson, joka jättää Ottawan varmuudella. Andersonista saa vielä loistavan kakkosveskarin NHL:ään, ja hänet saatetaankin palkata mentoriksi jonkin seuran nuorelle ykköskassarille. Siksi esimerkiksi Pittsburgh Penguins lienee kiinnostunut hänestä.

Ryan Miller

Samat sanat pätevät 40-vuotiaaseen Milleriin. Hänen kokemuksestaan olisi hyötyä, ja kaiken lisäksi miehen taso riittää vielä kakkosvahdin rooliin. Pittsburghin ohella esiin voidaan nostaa myös Buffalo Sabres ja Islanders

Jimmy Howard

Howard kuuluu tähän samaan kokeneiden veskarien listaan. Myös hänen tasonsa riittää vielä NHL:ään. Penguins, Sabres ja Islanders ovat kiinnostuneita myös Howardista.

Varhainen voitonmaksu
0 Shares