0 Shares

Pelimies listasi viisi pelaajaa, jotka ovat olleet pisteiden valossa ja pelillisesti Liigan ensimmäisten kierrosten suurimpia yllättäjiä. (Kuva: AOP)

5. Peter Tiivola, Ässät

Tiivolan loistaminen ei ole mikään jättiyllätys, mutta harva uskoi näin kovaan alkukauteen. Tiivola on jäänyt vain yhdessä ottelussa pisteittä ja tehnyt kuudessa ottelussa tehot 2+5=7, jolla irtoaa sarjan pistepörssin jaettu kakkossija. Kovien tehojen lisäksi Tiivola on pelannut vahvaa kokonaisvaltaista peliä, kuten häneltä on totuttukin näkemään. Viimeisimmässä ottelussa sentteri saalisti jääaikaa jopa yli 22 minuuttia, mikä kertoo hänen alkukauden tasostaan kaiken oleellisen.

Tiivolan vahvasta alkukaudesta tekee entistä vakuuttavamman se, että hän taistelee peliminuuteista Mika Niemen kaltaisen konkarin ja Roni Hirvosen kaltaisen suurlahjakkuuden kanssa. Toistaiseksi Tiivola on ollut porilaisten paras keskushyökkääjä.

4. Kasper Björkqvist, KooKoo

NHL:stä Pittsburgh Penguinsista lainalle Kouvolaan lähetetyn laitahyökkääjän tiedettiin saavan iso rooli tutun valmentajan alaisuudessa, mutta kuka uskoi Björkqvistin olevan näin hyvä? Nopea, vahva ja älykäs pelaaja on jo tähtitasoa tähän sarjaan, vaikka hän oli pelannut ennen tätä kautta vain muutaman ammattilaisottelun. Viime kaudella Björkqvist pelasi loukkaantumisen takia vain kuusi ottelua AHL:ssä, ja niissäkin syntyi ainoastaan tehot 1+0. Siihen nähden laiturin meno on ollut Liigassa yllättävän hyvää. Neljässä ottelussa tilille on tullut kolme maalia ja viisi tehopistettä.

3. Otto Karvinen, Kärpät

30-vuotias kärppähyökkääjä on tullut tunnetuksi vahvana vääntäjänä, joka hoitaa alempien kenttien duunarien roolia mallikkaasti. Tänä syksynä Karvinen on tullut tunnetuksi tehomiehenä, kun neljässä ottelussa on syntynyt tehot 3+1=4. Teholukema on viisi astetta plussalla. Kärpistä löytyy tällä hetkellä vain kolme tehokkaampaa pelaajaa ja yksi parempi maalintekijä. Miehen plus-miinuslukemakin on oululaisten parhaimmistoa.

Karvinen on saanut pelata alkukauden Michal Kristofin kaltaisen taiturin rinnalla, miksi maalintekopaikkoja on tullut mukavasti. Jääaikaakin on herunut parhaimmillaan 15 minuuttia, joten luottoa löytyy. Karvisen tahti tulee hyytymään, mutta jos laituri pysyy terveenä, tulee hän pelaamaan uransa selvästi parhaimman kauden pisteiden valossa. Karvisen piste-ennätys Liigassa on viime kaudelta, jolloin hän latoi tehot 8+3=11.

2. Jonne Virtanen, Sport

Kokeenelle Virtaselle ei löytynyt paljoa ottajia viime kauden jälkeen, mutta sentterin vanha tuttu valmentaja Risto Dufva päätti antaa hänelle mahdollisuuden. Se oli oiva veto konkariluotsilta, vaikka aluksi päätös toikin paljon kritiikkiä. Sekään ei ole ihme, sillä verkkainen, kohuissa ryvettynyt 32-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella Tanskan liigassa ja Mestiksessä. Nyt kritisoijat ovat kuitenkin hiljentyneet, sillä Virtanen on neljän ottelun jälkeen vaasalaisten paras pistemies tehoillaan 2+1=3. Eikä sentteri ole saanut mitään tuuripisteitä: esimerkiksi viime ottelussa Tapparaa vastaan hän teki upean yksilösuorituksen jatkoajalla ja ratkaisi Sportille voiton. Kauden toisessa ottelussa Ässiä vastaan Virtanen alusti Jesse Paukun osuman upealla no-look-syötöllä.

1. Rasmus Reijola, Sport

Yksilöistä alkukauden suurin yllättäjä lienee kuitenkin Sportin kakkosmaalivahti Reijola, joka on pelannut kaksi ottelua ja päästänyt nolla maalia. Viime lauantaina hän nollasi HPK:n ja viime keskiviikkona Tapparan. Molemmat ottelut olivat vieläpä vieraissa. Sportin puolustus ansaitsee ison kiitoksen nollapeleistä, mutta Reijola on hoitanut roolinsa varmasti. 120 minuutin nollaputki on todella harvinaista, kun kyseessä on Sportin maalivahti ja etenkin Sportin kakkosmaalivahti. Nyt Reijola saattaa toki olla jo kotkapaitojen ykkösveskari.

Varhainen voitonmaksu
0 Shares