0 Shares

NHL:n pelaajamarkkinoilla on nähty monen suomalaisen siirtyvän uusiin maisemiin. Listasimme kolme suomalaissiirtoa, jotka vaikuttavat ennakkoon parhaimmilta pelaajan itsensä kannalta. (Kuva: AOP)

3. Olli Määttä, Chicago Blackhawks –> Los Angeles Kings

Kesällä 2019 Määttä kaupattiin Pittsburgh Penguinsista Chicagoon, mistä hänen tiensä jatkui tänä syksynä Los Angelesiin – ja hyvä niin! Määttä sai Chicagossa mukavasti vastuuta, ja hän nousi etenkin pudotuspeleissä isoksi tekijäksi Blackhawksin takalinjoilla. Nyt puolustaja pääsee kuitenkin aiempaa suurempaan rooliin, sillä Kingsin pakisto kuuluu NHL:n huonoimpiin. Määttä saattaa saada paikan jopa Kingsin ykköspakkiparista supertähti Drew Doughtyn rinnalta, ja hän pelannee pelistä toiseen yli 20 minuuttia.

Määtältä voidaan odottaa paluuta parhaalle tasolleen. Kingsissä saa tottua omalla alueella pelaamiseen, mutta nyt suomalainen tulee saamaan kiekollisesti enemmän vastuuta. Parhaimmillaan hänelle on luvassa myös ylivoima-aikaa.

Määttä joutui heikompaan joukkueeseen, mutta siirto saatta olla hänen uransa kannalta puhtaasti hyvä asia.

2. Markus Nutivaara, Columbus Blue Jackets –> Florida Panthers

Loukkaantuminen haittasi Nutivaaran viime kautta, ja lopulta hän ei enää mahtunut Columbuksen pelaavaan pakkikuusikkoon. Kesän pudotuspeleissä suomalaisen tilille tuli vain kaksi ottelua. On siis selvää, että siirto Floridaan oli jättipotti entiselle Kärpät-tähdelle.

Floridan uusi GM, Bill Zito, siirtyi Panthersiin Blue Jacketsin urheilujohdosta, joten hän tietää Nutivaaran potentiaalin, ja siksi mies hankkikin puolustajan pantteripaitaan. Nutivaara on parhaimmillaan loistava yleispakki, joka pystyy pelaamaan kahdessa ensimmäisessä puolustajaparissa. Floridassa luvassa saattaa olla paikka kakkospakkiparista.

Viime kaudella Nutivaaran jääaika jäi usein alle 15 minuutin, mutta Panthersissa peliaika voi huidella 18 minuutissa pelistä toiseen. Ei olisi ihme, jos Nutivaara pelaisi Floridassa uransa parhaan kauden.

1. Kasperi Kapanen, Toronto Maple Leafs –> Pittsburgh Penguins

Ykköspaikalle on helppo nostaa Kapasen siirto Pittsburghiin. Nopea laitahyökkääjä kehittyi isosti Torontossa ja nousi hyvän luokan NHL-pelaajaksi. Taitava pelimies jäi kuitenkin turhan pieneen rooliin Maple Leafsissa, miksi siirto on hyvä asia.

Ja Pittsburgh oli kieltämättä yksi parhaimpia paikkoja suomalaiselle, sillä hänet hankittiin pingviiniryhmän kärkikenttiin. Se tarkoittaa sitä, että Kapanen tulee pelaamaan joko Sidney Crosbyn tai Jevgeni Malkinin rinnalla. Todennäköisesti paikka löytyy aluksi Crosbyn viereltä, sillä Malkinin oikeassa laidassa viilettänee Bryan Rust. Vastuuta on luvassa myös ylivoimalla.

Torontossa Kapanen jäi liian usein kolmoskenttään, mutta nyt laituri saa elämänsä tilaisuuden näyttää osaamistaan. Kokonaisvaltaiseksi pelaajaksi muuttunut Kapanen saattaa hyvinkin paukutella uransa suurimmat maali- ja pistelukemat. 30 maalin ja 60 tehopisteen runkosarja kuulostaa täysin realistiselta.

0 Shares