0 Shares

Liigan tulokaskisassa on tällä hetkellä yksi nimi ylitse muiden, mutta parhaalle tulokkaalle annettava Jarmo Wasaman muistopalkinto ei ole näillä näkymin matkaamassa alkukauden vakuuttavimmalle tulokkaalle. Pelimies listasi Liigan alkukauden viisi parasta tulokaspelaajaa. (Kuva: AOP)

5. Daniel Lebedeff, HPK

Yhdysvaltain yliopistojäiltä Suomeen palannut maalivahti on torjunut tällä kaudella neljässä ottelussa. Selän taakse on painunut 10 maalia, ja miehen torjuntaprosentti on 89,69. Tilastot eivät ole yleisesti ottaen erikoiset, mutta täytyy muistaa, että HPK:n alkukausi on ollut surkea. Lebedeff on ollut siihen nähden erittäin hyvä, ja hän onkin yllättäen ollut parempi kuin kollegensa Joona Voutilainen. Emil Larmin paluu Hämeenlinnaan tulee viemään Lebedeffiltä vastuuta, mutta se ei poista sitä faktaa, että hän on ollut alkukauden parhaimpia tulokkaita.

4. Aapeli Räsänen, KalPa

Räsänenkin saapui Suomeen Yhdysvaltain yliopistojäiltä. Sentteriltä odotettiin vahvaa tulokaskautta, ja sellaista hän pelaakin. Monipuolinen hyökkääjä on pelannut vakuuttavasti niin kiekon kanssa kuin ilmankin. Viidessä ottelussa on syntynyt tehot 1+2=3, jolla irtoaa tulokkaiden pistepörssin nelossija. Peliaikaa on tullut keskimäärin reilut 17 minuuttia per peli.

3. Jesper Mattila, KalPa

Listan kolmaskin nimi on viettänyt viime kaudet Yhdysvaltain yliopistojäillä. Mattila on esittänyt Räsäsen tavoin kypsää peliä, ja häneltäkään ei löydy isoja heikkoja kohtia. Mattila hoitaa aina ensiksi oman pään pelin, mutta hän on halukas osallistumaan myös hyökkäyspeliin. Viime lauantain ottelussa mies iski HPK:ta vastaan tehot 2+1=3 ja kasvatti koko kauden pistemääränsä neljään (2+2), jolla hän on tulokkaiden pistepörssin kolmas ja tulokaspuolustajien ykkönen. Mattilan plus-miinuslukema on +6, jolla irtoaa tulokkaiden tehotilaston kärkipaikka sekä myös KalPan sisäisen tehotilaston jaettu ykkössija.

2. Roby Järventie, Ilves

Viime kaudella Mestiksessä ihastuttanut Järventie tiedettiin huippulahjakkaaksi hyökkääjäksi, mistä kielii myös tämän syksyn NHL-varaus heti toisen varauskierroksen alussa. Potentiaali on tullut hyvin esiin myös Liigassa, sillä nopea ja taitava laituri on tehnyt seitsemässä ottelussa tehot 2+4=6. Maalin lähettyvillä vahvasti pelaava Järventie on vasta 18-vuotias, miksi hän on suurin voittajakandidaatti vuoden tulokas -kisassa. Jarmo Wasaman muistopalkinto jaetaan pelaajalle, joka on osoittanut eniten kykyä nousta kansainvälisen tason pelaajaksi.

1. Kasper Björkqvist, KooKoo

Björkqvist on ollut vakuuttavin tulokas, mutta hän on jo 23-vuotias, miksi Järventie on tulokaskisan suosikki. Täytyy muistaa myös se, että Björkqvist pelaa KooKoossa lainalla Pittsburgh Penguinsista, eli hän tulee todennäköisesti jättämään Suomen kaukalot NHL:n harjoitusleirien käynnistyessä. Björkqvist ansaitsee kuitenkin ykkössijan tällä listalla, sillä nopea laituri on aloittanut kautensa erinomaisesti: nuorten maailmanmestari pelaa vahvasti molempiin suuntiin, taklaa, riistää ja tekee kaiken lisäksi tehoja. Viidessä ottelussa tilille on tullut tehot 3+3=6, jolla hän on tulokkaiden pistepörssin kärkipaikalla. Liigassa on harvoin nähty näin kokonaisvaltaista tulokaspelaajaa.

0 Shares