0 Shares

Liigasta löytyy liuta alisuorittajia alkukauden osalta. (Kuva: AOP)

Liigassa jäätiin pakkolomalle, joten nyt on sopiva hetki vetää yhteen alkukauden epäonnistujia. Tässä viisi joukkuetta, joilta sopi odottaa enemmän syksyn osalta.

5. SaiPa

SaiPaa kohtaan ei ollut järin suuret odotukset, joten lappeenrantalaiset joutuivat listalle rimaa hipoen. SaiPa on viihtynyt koko syksyn sarjataulukon häntäpäässä ja muutenkin meno on ollut todella tahmeaa.

Materiaali on kaukana Liigan kärkipäästä, mutta tästä huolimatta esimerkiksi Jarno Koskiranta on ollut iso pettymys. Moni muukin pelaaja on ollut kaukana parhaastaan.

SaiPa voitti ensimmäisestä yhdeksästä pelistään vain yhden. Tämän jälkeen Lappeenrannassa on puhaltanut positiivisemmat tuulet, kun valmennus lomautettiin ja Ville Hämäläisen johtama seuralegendojen trio hyppäsi penkin taakse. SaiPa vetäytyi pakkolomalle kolmen pelin voittoputkessa

4. Kärpät

Tuskin kukaan osasi odottaa, että Kärpät löytyy tältä listalta joulukuussa. Niin vain Oulussa on ollut varsin haastava syyskausi, kun 16 matsin saldona on 28 pistettä ja maaliero on vain kolme pykälää plussalla: 48-45.

Saldo ei ole sysimusta, mutta Kärppien mittarilla haasteet ovat olleet isoja. Varsinkin maalinteko on tökkinyt toisinaan todella pahasti.

Syksyn kruununa on konttaus HIFK:ta vastaan, kun helsinkiläiset hakivat täyden pistepotin Oulusta lukemin 7-1.

3. Tappara

Ei ole ollut helppoa Tampereen oranssillakaan puolella. Toinen kestomenestyjä on kaksi peliä enemmän pelanneena Kärppien alapuolella sarjataulukossa.

Tapparan syksyyn mahtui peräti kahdeksan ottelun putki ilman varsinaisen peliajan voittoa. Moni joukkueen avainpelaajista on ollut kaukana parhaasta tasostaan. 

18 matsia, kuusi varsinaisen peliajan voittoa. Tapparalta sopii odottaa isoa parannusta tauon jälkeen. Palaset siihen on olemassa.

2. HPK

Vaikka HPK:ssa kävi isot muutokset viime kauden jälkeen, niin sarjajumbona oleminen on silti paljon odotettua huonommin. 

HPK on voittanut 19 pelistään vain kaksi varsinaisella peliajalla. HPK on saanut isoja apuja NHL:stä, kun Kristian Vesalainen ja Emil Larmi toivat piristysruiskeen joukkueeseen. Kurssi ei kuitenkaan ole merkittävästi parantunut.

HPK:n joukkue ei ole niin huono, mitä sarjasijoitus antaa ymmärtää. Varsinkin hyökkäyskalustossa on ruutia ja muun muassa Petri Kontiola, Valtteri Puustinen sekä Jere Innala ovat esiintyneet hienosti. Päävalmentaja Matti TIilikainen on todella tiukan paikan edessä.

1. JYP

JYPin syyskausi on ollut melkoista Via Dolorosaa. Valmennus lomautettiin jo hyvissä ajoin, mutta tämä ei ole muuttanut mitään positiivisempaan suuntaan. JYP on pelannut tuoreen valmennuksen alaisuudessa 13 matsia – ja voittanut näistä kaksi.

Joulukuun pakkolomalle joukkue lähti kuuden ottelun tappioputkessa, jonka aikana joukkue on raapinut vain yhden pisteen. Edellisessä viidessä matsissa jyväskyläläisten verkkoon on tehty hurjat 28 maalia. 

JYPin ilonaiheet ovat olleet vähissä syyskauden aikana. Tähän lukeutuu oikeastaan vain pirteästi esiintyneet nuoret kuten Samuel Helenius ja Brad Lambert. Kaikki muu onkin sitten ollut enemmän tai vähemmän kuraa.

0 Shares