0 Shares

Liigan alkukausi on ollut erittäin värikäs eikä yllätyksiltä ole vältytty. (Kuva: AOP)

Liigassa ollaan haastavien aikojen edessä, kun sarja joutunee todennäköisesti ennenaikaiselle joulutauolle. Tällä hetkellä pelejä voitaisiin jatkaa vain Satakunnassa, mutta on vain ajan kysymys, milloin Pori ja Raumakin menevät säppiin.

Runkosarjasta on pian kolmannes takana, joten voimasuhteet alkavat hiljalleen hahmottua. Tässä alkukauden parhaat joukkueet.

5. TPS

TPS:n kohdalla riitti kysymysmerkkejä ennen kauden alkua päävalmentaja Raimo Helmisestä ja lukuisista ulkomaalaisista johtuen. Kysymysmerkit vahvistuivat, kun TPS saalisti yhdeksästä ensimmäisestä matsistaan vain kaksi varsinaisen peliajan voittoa.

Sittemmin kurssi on korjaantunut. TPS ei jäänyt marraskuussa kertaakaan pisteittä ja pisteputki on jo yhdeksän matsin mittainen. Turkulaiset ovat nousseet sarjataulukossa jo viidennelle sijalle. 

Erinomainen tasonnosto Palloseuralta. 

4. KalPa

KalPa avasi kauden loistavasti: ensimmäisestä seitsemästä pelistä irtosi 18 pistettä. Sittemmin kuopiolaisten kone on hieman yskähdellyt, mutta joukkue on sarjataulukossa hienosti kuudentena.

Tommi Miettisen joukkoja kohtaan oli maltilliset odotukset, sillä kuopiolaisten riveissä tapahtui paljon muutoksia viime kauden jälkeen. Kokonaisuutena syyskausi on kuitenkin ollut savolaisilta positiivinen.

3. Pelicans

Syyskauden suurin yllättäjä, siitä ei ole kahta sanaa. Pelicansin ympärillä riitti kohuja ennen kauden alkua, kun muun muassa Pasi Nurminen oli reilusti otsikoissa ja taloudellisia haasteita oli riittämiin.

Pelicans on tällä hetkellä sarjataulukossa kolmantena. Joukkuetta povailtiin ennakoissa aivan sarjataulukon toiseen päähän. 

Lahtelaisten tekemisestä paistaa positiivinen meininki. Pelicansin avainpelaajat ovat olleet hurjassa vireessä. Varsinkin ylivoima on toiminut hyvin ja Pelicans on kääntänyt tämän avulla useita kamppailuja edukseen.

2. Ilves

Ilves nappasi riveihinsä tukun NHL-lainoja ja viimeistään näiden myötä joukkue tiedettiin todella vaaralliseksi. Arttu Ruotsalainen, Juuso Välimäki sekä Lukas Dostal ovat olleet pelipaikkojensa parhaat pelaajat alkukaudella.

Voitosta voittoon kulkenut Ilves teki hiljattain kyseenalaista historiaa häviämällä sarjakärkenä kahdesti peräkkäin jumbolle: ensin Jukureille ja sitten SaiPalle. Tamperelaisten yllä alkaakin olla pienoisia kysymysmerkkejä. Dostalin lähtö oli jo iso takaisku ja kunhan loputkin NHL-lainat poistuvat, niin paikattavat aukot ovat valtavia.

Esimerkiksi Ruotsalainen on saalistanut 19 pelissä tehot 16+11. Vertailun vuoksi esimerkiksi SaiPa on tehnyt 18 matsissa yhteensä 34 osumaa.

1. Lukko

Jos on Pelicans ollut selvästi alkukauden suurin yllättäjä, niin Lukko on ollut yhtä selvästi syksyn paras joukkue. Pekka Virran pitkä projekti lähestyy päätöstään ja se näkyy jäällä.

Lukko on todella hyvin tasapainossa. Peli kulkee erinomaisesti ja jokainen pelaaja tietää mitä tehdä jäällä. Raumalaisten paketti on hyvin tasapainossa eikä esimerkiksi mikään yksittäinen loukkaantuminen horjuttaisi joukkuetta.

Myöskään NHL:n alkaminen ei horjuttaisi Lukkoa lainkaan, sillä ainoa treenileirille mahdollisesti lähtevä pelaaja olisi Ville Heinola. Raumalla on siis pullat todella hyvin uunissa.

0 Shares