0 Shares

Liigan runkosarjassa lähestytään vasta kauden ensimmäistä kolmannesta, mutta jo nyt voidaan veikata, ketkä tulevat olemaan kauden päätteeksi sarjan pistepörssin kärkipaikoilla. Varmaa on myös se, että pistepörssissä koetaan vielä isoja muutoksia NHL-lainapelaajien lähdön takia. Pelimies listasi tämän kauden todennäköisimmät pistepörssivoittajat. (Kuva: AOP)

Liigan pistepörssin voittajasuosikit kaudella 2020-21:

Eemeli Suomi, Ilves

Ilveksen kapteeni pelasi jo viime kaudella piste per peli -tahtia ollen pistepörssin kärkisijoilla, ja meno on ollut nytkin vahvaa. Kauden 19 ottelussa on syntynyt tehot 5+16=21, jolla hän on pistepörssin kolmantena. Suomen ketjukaveri Arttu Ruotsalainen johtaa pistepörssiä, ja hänen lähtönsä NHL:ään saattaa vaikuttaa Suomenkin tehokkuuteen, mutta ero on tuskin valtava. Suomi on sellainen pelaaja, joka pelaa aina tehokkaasti – oli rinnalla ketä tahansa.

Anton Lundell, HIFK

HIFK:n nuori johtopelaaja on ottanut isoja kehitysaskeleita, ja hän tuntuu menevän viikko viikolta eteenpäin. Nuorten MM-kisat tulee sotkemaan Lundellin kautta, mutta sentteri taistelee silti Liigan pistepörssin voitosta. Kauden 17 ottelussa on syntynyt jopa 12 täysosumaa ja 20 tehopistettä. Suunta on ollut oikea, sillä marraskuussa nuorukainen teki kuudessa ottelussa 10 tehopistettä (4+6). Tällä hetkellä Lundell on sarjan pistepörssin neljäntenä.

Josh Kestner, TPS

Myös Kestner on helppo nostaa suurimpien suosikkien joukkoon, sillä ensimmäistä kauttaan Euroopassa pelaava taituri tottuu koko ajan paremmin suomalaiseen kiekkoiluun. Kestnerin laukaus ja hyökkäyspään taidot ovat Liigan eliittiä, ja kauden 18 ottelussa onkin syntynyt tehot 10+8=18. Ei olisi ihme, jos tahti vain kiihtyisi.

Cody Kunyk, Kärpät

Kärppien sentteri pelaa jo neljättä kauttaan Liigassa, joten Kunykin menoa on helppo ennustaa. Taitava pelintekijä tulee varmasti latomaan kovia pistemääriä jatkossakin, joten Liiga-uran piste-ennätys (49) voi hyvinkin mennä uusiksi. Nyt Kunyk on tehnyt 16 ottelussa 15 tehopistettä (6+9), ja kun Kärpät löytää vielä paremman vireen joukkueena, saattaa kanadalaisen tahti vain kiihtyä.

Daniel Audette, Lukko

Audetten ensimmäinen kausi Euroopassa on alkanut hyvin, ja hänen otteensa tulevat todennäköisesti vain paranemaan kauden edetessä. Taitava ja älykäs kanadalainen on takonut kauden 19 ottelussa jopa tehot 5+12=17, vaikka välillä tuntuu siltä, ettei miehestä ole vielä revitty kaikkea irti. Jos ja kun Audette nostaa vielä tasoaan, voi hänestä tulla jopa koko sarjan paras hyökkäyspään pelaaja.

Kovimmat haastajat:

Eetu Koivistonen, Lukko

Tällä kaudella Lukon kärkipelaajaksi ja Leijonien kokoonpanoon murtautunut Koivistoinen tulee varmuudella tekemään Liiga-uransa piste-ennätyksen, mutta pysyykö tämä pistetahti (18 ottelussa 10+9=19) läpi kauden? Tuskin, joten pistepörssin ykköspaikka jäänee haaveeksi. Koivistoista ei voi kuitenkaan kokonaan sulkea pois kisasta.

Ryan Lasch, Pelicans

Lasch on pistepörssin toinen tehoillaan 4+19=23, mutta kuten pörssin kärkimies Ruotsalainenkin, Lasch lähtenee kesken kauden. Pelicans-tähti pelaa ottelukohtaisella sopimuksella, ja olisi pieni ihme, jos hän pelaisi koko kauden Lahdessa. Siihen on kuitenkin mahdollisuus, joten Laschia ei voi laskea ulos tästä kisasta.

Aleksi Saarela, Lukko

Saarela lähtenee NHL:ään kesken kauden, mutta Suomeen jääminen loppukaudeksi on myös mahdollista. Saarelalla ei ole vielä uutta NHL-sopimusta, ja jos hänelle ei kelpaa kahden suunnan pahvi, saattaa maalitykki pelata mieluummin Lukossa kuin AHL:ssä. Jos niin käy, tulee tehot 12+6=18 takonut Saarela olemaan korkealla pistepörssissä. Lähtö Pohjois-Amerikkaan on kuitenkin todennäköisin vaihtoehto.

Jere Sallinen, HIFK

HIFK:n kapteeni ja koko Liigan ehkäpä paras kahden suunnan hyökkääjä tekee aina tasaisesti pisteitä. 17 ottelussa saman verran pisteitä (8+9) takonut Sallinen on huononakin päivänä tärkeä tekijä joukkueelleen, ja hän pystyy silloinkin saalistamaan tehoja. Sallinen on taatusti pistepörssin kärkisijoilla, kun runkosarja päättyy, mutta ykköspaikka voi jäädä haaveeksi.

Lauri Korpikoski, TPS

Uutta tulemista tekevä ex-NHL-konkari on pelannut syyskauden vahvalla tasolla. Nopea ja työteliäs Korpikoski on varma pistenikkari Palloseuran hyökkäyksessä, ja hän tulee tekemään kovat tehot tällä kaudella. Nyt miehellä on kasassa 18 ottelussa tehot 4+13=17.

Petri Kontiola, HPK

Kontiola aloitti kauden vahvasti, mutta sittemmin tehot ovat hieman laskeneet HPK:n heikkojen otteiden myötä. Kontiola on kuitenkin Liigan parhaana ylivoimapelaajana pisteautomaatti, joten konkaria ei voi unohtaa tässä kisassa. Vielä jos HPK löytää joukkueena paremman menon, tulee Kontiola tosissaan taistelemaan pistepörssin kärkipaikasta. Hän on tehnyt kauden 19 ottelussa tehot 4+13=17.

Trevor Mingoia, KooKoo

KooKoon jenkkilaituri on takonut 19 ottelussa tehot 6+13=19, joten hän on ilman muuta potentiaalinen pistepörssivoittaja. Taitava pelimies tekee tehoja tasaisesti, mutta jatkuuko piste per peli -tahti? Se voi olla liian kova temppu koko runkosarjaa ajatellen, mutta Mingoia voi päästä lähelle sitä. Silloin hän on lähellä myös pistepörssin kärkisijaa.

0 Shares