0 Shares

Suomen joukkue lähtee jääkiekon nuorten MM-kisoihin mielenkiintoisella ryhmällä, josta löytyy muutama todella kovan luokan lupaus. Osa joukkueen pelaajista tulee varmasti luomaan uraa NHL:ssä. Tällä kertaa listasimmekin viisi Nuorten Leijonien pelaajaa, jotka tulevat todennäköisimmin pelaamaan pitkän uran taalajäillä. (Kuva: AOP)

5. Juuso Pärssinen

TPS:n 19-vuotias keskushyökkääjä on kuulunut pitkään 01-ikäluokan maajoukkueen vakionimiin, mutta hän ei ole koskaan ollut ikäluokkansa suurimpia tähtiä. Nykyään Pärssinen on kuitenkin Suomen parhaimpia “nollaykkösiä”.

Pärssinen on pelannut tällä kaudella Liigassa 18 ottelua ja tehnyt komeat tehot 2+10=12. Nuorukainen on noussut Palloseuran kärkikenttiin, ja hän tulee olemaan Nuorten Leijonien kakkossentteri MM-jäillä.

Pärssisen kanssa listan viidennestä sijasta taisteli moni pelaaja, mutta 190-senttisen keskushyökkääjän monipuolisuus, kahden suunnan pelaaminen ja kypsyys nostavat hänet näinkin korkealle. Nashville Predators varasi TPS-lupauksen kesällä 2019 seitsemännellä kierroksella, ja Pärssisellä onkin kaikki eväät pelata joku päivä taalaliigassa alempien kenttien luottoratsuna.

4. Roby Järventie

Ilveksen tulokashyökkääjä on selkeä valinta tälle listalle. 191-senttinen nopea ja taitava laitahyökkääjä on tullut ryminällä Liigaan, jossa hän on tehnyt kauden 19 ottelussa tehot 7+7=14. Se on kova saavutus 18-vuotiaalta mieheltä.

Järventie on Nuorten Leijonien parhaimpia laitureita, ja hän tulee nauttimaan suuresta roolista MM-kisoissa. Ei olisi ihme, jos pelipaikka löytyisi ykköskentästä ja ykkösylivoimasta.

Järventien julmetun potentiaalin on tunnistanut myös NHL-seura Ottawa Senators, joka varasi suomalaisen viime syksynä toisella kierroksella 33. vuorolla, eli toisin sanoen Ilveksen taituri oli melkein ykköskierroksen varaus. Järventie on tällä hetkellä kovaa kyytiä matkalla NHL-pelaajaksi ja jopa kärkikenttien pistenikkariksi.

3. Brad Lambert

Nuorten Leijonien ehkäpä lahjakkain yksilö on JYP-hyökkääjä Lambert, mutta koska kyseessä on pari päivää sitten 17 vuotta täyttänyt pelaaja, ei hän vielä nouse tämän listan kärkeen. Lambert on varattavissa NHL:ään vasta kesällä 2022, joten paljon ehtii vielä tapahtua.

Tällä hetkellä Lambert on kuitenkin matkalla 2022 Draftin kärkipään varaukseksi ja NHL-tähdeksi. Taitava hyökkääjä pystyy pelaamaan sekä laidassa että keskellä, ja hän on pystynyt esittämään hyviä otteita Liigassa, vaikka JYPissä ei ole ollut helppo onnistua. Nuorukainen on latonut kauden 18 Liiga-ottelussa tehot 4+3=7, jolla hän on vain kolmen pisteen päässä JYPin sisäisen pistepörssin kärkipaikasta.

Lambert otti isoja päänahkoja Nuorissa Leijonissa, sillä hän jätti taakseen muun muassa joukkuekaverinsa Patrik Puistolan, joka taisteli samoista pelipaikoista suomalais-kanadalaisen talentin kanssa. Myös moni muu on jäänyt Lambertin varjoon, sillä Pelicans-kasvatti saanee kisoissa paikan Suomen kärkikentistä.

Lambert pelannee vielä ensi kauden Suomessa, mutta sitten suuntana pitäisi olla NHL. Siellä hänellä on vain taivas rajanaan.

2. Ville Heinola

Heinola on jo pelannut NHL:ssä, ja hän tulee lähtemään Winnipeg Jetsin vahvuuteen nuorten MM-kisojen jälkeen, mutta onko hän tämän ryhmän todennäköisin pitkän NHL-uran luoja? Ei ole. Heinola on toki suurlupaus, jolla on kaikki mahdollisuudet pelata vuosia taalajäillä ja olla jopa tähtitason pelaaja.

Taitava puolustaja pelasi syyskauden lainalla Liigassa Lukossa, jossa hän esitti todella hyviä otteita ollen sarjan yksi parhaimmista pakeista. Hän teki 19 ottelussa tehot 1+13=14, jolla irtosi viides sija puolustajien pistepörssissä. Näillä näytöillä Nuorten Leijonien ykköspakki tulee saamaan peliaikaa myös NHL:ssä, kun kausi alkaa, joskin vakituisen pelipaikan nappaaminen tulee olemaan vaikeaa. Heinola kuitenkin osoitti jo viime kauden alussa, että hän ei ole kaukana NHL-tasosta, kun nuorukainen pelasi Jetsin paidassa kahdeksan ottelua tehoin 1+4=5. Nyt mies on luonnollisesti entistä parempi pelaaja.

Tulevalla NHL-kaudella Heinola saanee tyytyä enemmänkin varamiehen rooliin, mutta tulevina vuosina hänen odotetaan nousevan Jetsin avainpuolustajien joukkoon. Siihen hänellä on hyvät eväät.

1. Anton Lundell

Todennäköisimmän NHL-tähden titteli menee Suomen ykkössentterille sekä kapteenille ja koko Liigan suurimpiin tähtiin kuuluvalle HIFK-nuorukaiselle, Anton Lundellille, jonka Florida Panthers varasi viime syksyn NHL Draftin 12. vuorolla.

Lundellin potentiaali ei ole aivan Lambertin tasolla, mutta tällä erää on turvallista sanoa, että sentteri tulee nousemaan nopeasti taalajäille, jossa hänen odotetaan pelaavan vuosien ajan. 185-senttisen pelaajan nopeus, taitotaso, laukaus, fysiikka ja pelisilmä ovat erinomaisella tasolla, miksi kyseessä on todella monipuolinen pelimies. Lundell todennäköisesti mahtuisi Panthersin NHL-miehistöön jo nyt.

HIFK-tähden syyskausi on sujunut huikeasti, sillä mies on tehnyt kauden 17 ottelussa 12 maalia ja 20 tehopistettä, joilla irtoaa maalipörssin jaettu kakkossija ja pistepörssin nelossija. Lundell pelannee Liiga-kauden loppuun ja lähtee sitten Floridan vahvuuteen kevään ajaksi. Kaudella 2021-22 hänen pitäisi jo kuulua Panthersin vakituiseen miehistöön.

0 Shares