0 Shares

Freddy Adu oli aikanaan futismaailman suurimpia lupauksia, mutta urasta ei oikein muodostunut odotettu. (Kuva: TT)

Adu teki jo 14-vuotiaana diilin MLS-seuran kanssa – kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana. Hän osallistui kolme vuotta alaikäisenä myös alle 17-vuotiaiden MM-kisoihin Suomessa vuonna 2003. Adun piti olla futismaailman seuraava suuri nimi.

Toisin kuitenkin kävi.

Kaikki näytti hyvältä vielä vuonna 2007, kun Adu siirtyi Benficaan 18-vuotiaana. Siirtosumma oli noin kaksi miljoonaa euroa.

Taival Benficassa oli kuitenkin tahmea ja vuosia värittivät lähinnä lainapestit ympäri Eurooppaa. Adu palasi kotimaahansa neljä vuotta myöhemmin. Osoite vaihtui jälleen tiuhaan, kunnes hän tupsahti yhtäkkiä KuPS:n riveihin vuonna 2015. Hän oli kuitenkin todella kaukana jopa Veikkausliigan tasosta, tuolloin 26-vuotiaana. 

Visiitti Suomeen oli farssi ja Adu palasi kotimaahansa alempiin sarjoihin. Hän lopetti pelaamisen vuonna 2018 ja keskittyi valmentamaan junioreita. Lokakuussa 2020 Ruotsin kolmannella tasolla pelaava Österlen FF yllätti tiedottamalla tehneensä sopimuksen Adun kanssa. 

Adu on hiljattain avautunut urastaan eräässä podcastissa. Pelaajan mielestä uran suurin virhe oli Benfican jättäminen ja siirtyminen lainalle Monacoon.

– Isoin virheeni urallani oli Benfican jättäminen ja siirtyminen Monacoon lainalle. Sanon sen sydämestäni. Se oli yksi niistä päätöksistä, että jos voisin tehdä ne uusiksi, niin en nyt tekisi sitä. 

Adu väittää olleensa parempi pelaaja kuin Angel Di Maria.

– Minulla oli kolme valmentajaa vuoden aikana Benficassa. Seura oli todella sekaisin silloin ja halusin vain päästä sieltä pois ja jatkaa matkaa muualle. Se oli kuitenkin huonoin päätökseni. 

– Liityin seuraan samaan aikaan Di Marian kanssa. Ensimmäisenä vuonna olin parempi kuin hän. Pelasin paremmin kuin hän, mutta päätin lähteä Monacoon lainalle. Ja arvatkaa mitä? Hän sai mahdollisuuden pelata myöhemmin tulleen valmentajan kanssa ja pääsi lopulta avaukseen. Vuotta tai kahta myöhemmin hän siirtyi Real Madrididiin. Minä päädyin lainalle kakkostason seuroihin. Tein huonoimman mahdollisen päätöksen uralleni. Sitä kadun eniten.

Lähde: Sportbible

0 Shares