0 Shares

Kylian Mbappe on täysin omilla luvuillaan markkina-arvonsa kanssa, käy ilmi Transfermarktin listauksesta.

Maailman kymmenen kalleimman pelaajan joukkoon mahtuu peräti kuusi pelaajaa Valioliigasxta, kaksi Ranskasta sekä yhdet Espanjasta ja Saksasta. Eniten pelaajia on Liverpoolista: peräti kolme kappaletta. 

Kärkikaksikko on varsin odotettu: Mbappe sekä Neymar. 22-vuotias Mbappe on 180 miljoonan euron markkina-arvollaan ylivoimaisessa johdossa, sillä Neymarin vastaava lukema on 128 miljoonaa.

Listan kärjen osalta arvot ovat pysyneet muuttumattomina. Raheem Sterlingin markkina-arvo on hieman pudonnut, kun taas João Felix sekä Erling Haalad raivasivat nyt tiensä kympin kärkeen. 

Lionel Messi on sen sijaan pudonnut listalta pois. 33-vuotias argentiinalainen on 100 miljoonan arvollaan sijalla 12. Hän ei kuitenkaan mahtunut listalle, koska markkina-arvo on tullut alaspäin. 

35-vuotias Cristiano Ronaldo ei sen sijaan mahdu enää lähellekään kärkisijoja. Sivuston mukaan portugalilaisen markkina-arvo on 60 miljoonaa euroa, mikä oikeuttaa vasta sijalle 65.

Listalla ei ole myöskään ainuttakaan Real Madridin pelaajaa. Joukkueen arvokkain pelaaja on 75 miljoonalla eurolla maalivahti Thibaut Courtois.

TOP 10: Maailman arvokkaimmat pelaajat

10. Erling Haaland, Borussia Dortmund: 100 miljoonaa

9. João Felix, Atletico Madrid: 100 miljoonaa 

8. Raheem Sterling, Manchester City: 110 miljoonaa

7. Trent Alexander-Arnold, Liverpool: 110 miljoonaa

6. Kevin De Bruyne, Manchester City: 120 miljoonaa

5. Harry Kane, Tottenham: 120 miljoonaa

4. Mohamed Salah, Liverpool: 120 miljoonaa

3. Sadio Mane, Liverpool: 120 miljoonaa

2. Neymar, PSG: 128 miljoonaa

1. Kylian Mbappe, PSG: 180 miljoonaa

Luvut ovat euroissa. 

Lähde: Transfermarkt

0 Shares