0 Shares

Eeli Tolvanen on ollut yksi suurimmista suomalaisonnistujista NHL:ssä. (Kuva: AOP)

Tolvanen nousi räjähdysmäisesti suomalaiselle kiekkokartalle kaudella 2017-18, kun hän saapui Pohjois-Amerikasta Jokereihin. 18-vuotias hyökkääjä takoi ensimmäisellä kaudellaan aikuisten sarjassa 49 KHL-pelissä tehot 19+17. Kauteen mahtuivat myös erinomaisesti sujuneet olympialaiset sekä aikuisten ja nuorten MM-kisat. 

Tämän jälkeen pari seuraavaa kautta sujui AHL:n puolella ja näyttöpaikat NHL:ssä olivat tiukassa. Kuluva kausi starttasi lainalla Jokereissa, mutta siirtyi NHL-kauden startattua rapakon taakse. Jälki on ollut vakuuttavaa: 30 matsin saldona on tehot 10+9.

Tulinen suomalaishyökkääjä oli Juho Mannisen haastattelussa NordicBet Studion kolmannessa jaksossa. Tolvanen kertoi, että parin vaikeamman kauden jälkeen kaikki näyttää nyt taas hyvältä.

– Pitkään on odotettu, että tänne pääsee. Paljon on tehty hommia sen eteen ja nyt se tuottaa tulosta. Vaikka ne Milwaukeen AHL-vuodet olivat pitkiä ja kivisiä sekä oli vaikeaa henkisesti ja fyysisesti, mutta nyt se elämä hymyilee, Tolvanen avasi.

Jälkeen päin tarkasteltuna vaikeat AHL-vuodet kasvattivat paljon.

– Itsellä oli koko ajan sellainen fiilis, että jos näyttöpaikaan saa, niin pystyn lyömään läpi. Nyt jälkeen päin katsottuna olen ihan tyytyväinen, että pari vuotta vietin siellä Milwaukeessa. Tulin paljon kokonaisvaltaisempana pelaajana tänne ja pystyn kamppailemaan paremmin sekä tuomaan hyökkäyspäähän niitä omia juttuja. Parin Milwaukee-vuoden aikana tehtiin paljon juttuja puolustuspelin ja fyysisyyden kanssa. Se kantoi hedelmää ja nyt se näkyy täälläkin.

Voit katsoa NordicBet Studion kolmannen jakson kokonaisuudessaan täältä.

Tolvanen avasi haastattelussa myös muun muassa tarinan jopa kohua herättäneiden viiksien takana sekä kertoi miten viettää vapaa-aikaansa korona-arjen keskellä. Lisäksi jaksossa oli myös Juuse Saroksen ja Harri Pesosen haastattelut.

0 Shares